пʼятниця, 07 вересня 2007 17:19

"Регіонали" хочуть зібрати дев"ять мільйонів підписів

Учора на столичному майдані Незалежності Партія регіонів розпочала збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму щодо НАТО та мови. Такі ж акції пройшли в Сімферополі, Донецьку, Харкові, Одесі та Полтаві.

О 10.00 поблизу монумента Незалежності ставлять 10 наметів. З"являється молодь із прапорами та символікою партії. Посередині — великий плакат із питаннями референдуму. В одному з наметів сидять дві жінки. Близько одинадцятої їм приносять бланки для підписів. Одна одразу дістає з сумки паспорт і починає заповнювати бланк.

— Хочу бути першою, — посміхається 53-річна киянка Олена Литвин.

Пише своє прізвище.

— Треба дві мови, бо діти мають їздити і в Росію, і в Європу. А ще краще — вони мають знати всі мови, — каже жінка. — А щодо НАТО, то це воєнна організація, що узурпірує всі народи та воює з ними, унічтожає насілєніє.

На Майдані збирається понад 100 людей. Підходять до наметів і беруть символіку партії, дехто ставить підписи.

— Я шла по своим делам, но когда увидела, что здесь собирают подписи, специально завернула, — говорить 68-річна киянка Лариса. — Но у меня нет уверенности, что, даже если референдум будет, что-то изменится. Я уже когда-то ставила подписи против НАТО. Но результатов же никаких.

З"являються депутати-"регіонали".

— Ми ставимо за мету зібрати не менше дев"яти мільйонів підписів, — каже 39-річний Юрій Мірошниченко. — Бо така кількість громадян підтримує Партію регіонів. Можливо, їх буде більше.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть зібрати дев"ять мільйонів підписів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі