середа, 30 березня 2011 01:45

"Разрешим покупку-продажу земли украинским гражданам и иностранцам"

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Заступниця глави Адміністрації президента Ірина Акімова спілкується із гендиректором ”Сіменс Україна” Максиміліаном Еґґером у київському готелі ”Інтерконтиненталь” 29 березня. Тут проходив ”Український саміт” за участі вітчизняних політиків та закордонних
Заступниця глави Адміністрації президента Ірина Акімова спілкується із гендиректором ”Сіменс Україна” Максиміліаном Еґґером у київському готелі ”Інтерконтиненталь” 29 березня. Тут проходив ”Український саміт” за участі вітчизняних політиків та закордонних

У столичному готелі "Інтерконтиненталь" чекають учасників конференції закордонних інвесторів та представників влади. Журналістам роздають "Правила поведения в конференц-зале".

"Фотографировать делегатов можно только в ТЕЧЕНИЕ ПЕРВЫХ ТРЕХ МИНУТ выступления, — йдеться у них. — Фотографы могут передвигаться ТОЛЬКО вдоль стен. Перемещение между столами СТРОГО ЗАПРЕЩЕНО. Нарушители правил будут лишены аккредитации и выведены из зала охранной службой".

Журналісти фотографують і після 30 хв. від початку конференції. Нікого з зали не виводять.

— К следующему году закончим земельную реформу, — виступає за трибуною 50-річна Ірина Акімова, перший заступник глави Адміністрації президента. — Разрешим покупку-продажу земли украинским гражданам и иностранцам.

Доповідь Акімової близько сотні бізнесменів з Європи та Сполучених Штатів Америки півгодини слухають у навушниках із синхронним перекладом. Коли вона закінчує виступ та йде, до зали заходить колишній прем'єр Юлія Тимошенко, 50 років. Якраз починає свій виступ віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Російською розповідає про те, як проходять реформи:

— Треба зробити бездефіцитним "Нафтогаз". Якщо приймемо Пенсійну реформу, то дефіцит Пенсійного фонду зменшиться із 30 мільярдів гривень до 17. Також працюємо над зниженням ПДВ до 16 відсотків. У червні приберемо проблемні моменти Податкового кодексу та зменшимо кількість зборів. Треба виправити цілу низку речей. Те, що замість восьми статей звітності з'явилися 12 — саботаж Податкової адміністрації. Необхідно дуже жорстко припиняти це. Якщо вам щось не подобається у роботі податкової та митної адміністрацій, потрібно йти на те, щоб "злити" їх. Опір цих органів колосальний. З горла забираємо у них хабарі, на яких вони живуть.

— Чи можуть йти реформи у країні, де є несвобода? — виходить Тимошенко до трибуни після Тігіпка. — Потяг, який рухає влада, йде в інший бік від демократії. А Тігіпко, як гарний спортсмен, біжить за реформами проти руху поїзда. Але він не зможе перебігти поїзд.

Тігіпко слухає її у першому ряду. Після цих слів, на 6-й хв. виступу, виходить. Тимошенко говорить 4 хв. і також іде із саміту. За стіл на сцені сідають п'ятеро бізнесменів та продовжують обговорювати українські реформи.

— После смены власти коррупционные аппетиты чиновников уменьшились, — говорить 58-річний Ігор Мітюков, директор інвестиційного банку "Морган Стенлі". — Но у инвесторов нет возможности защитить себя в суде, если что-то пошло не так. Есть ошибки в новопринятом Налоговом кодексе. Они могут пустить на нет все реформирование.

Учасники виходять на перерву випити кави. За 10 хв. між ними проходить організатор із дзвоником. Каже, треба вертатися до зали. Ніхто не квапиться. Тоді організатори забороняють офіціантам розливати каву.

Зараз ви читаєте новину «"Разрешим покупку-продажу земли украинским гражданам и иностранцам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі