пʼятниця, 23 травня 2008 18:24

Раїса Богатирьова більше не народний депутат

Учора Верховна Рада позбавила депутатських повноважень майже 10 народних депутатів, зокрема секретаря Ради національної безпеки й оборони Раїсу Богатирьову. "Регіонали" погрожували заблокувати трибуну парламенту, якщо це питання не розглянуть.

Засідання Верховної Ради розпочинається вчасно. Міністр фінансів Віктор Пинзеник доповідає по законопроекту, що регулює виконання бюджету на 2008 рік. Починається жорстка дискусія. "Регіонали" кажуть, що законопроект не підтримають, і просять перенести голосування. Спікер 34-річний Арсеній Яценюк переконує їх, що це економічний, а не політичний документ.

— Якщо вже зовсім хочете підкласти свиню уряду, давайте не голосувати. Не ставте мене в дурну антидержавну позицію, — зауважує голова Верховної Ради. — Загралися в політику до такої міри, що завтра бюджет не виконуватиметься.

Законопроект ухвалюють. Коаліціянти аплодують. "Регіонали" та Блок Литвина на знак протесту відмовляються від розгляду їхніх законопроектів щодо погодинної оплати праці.

Арсеній Яценюк оголошує перерву. У кулуарах "бютівці" припускають, що після неї "регіонали" заблокують трибуну. Саме тоді розглядатимуть державну програму приватизації та питання про зміну керівництва Фонду держмайна. БЮТ наполягає призначити його головою Андрія Портнова. Однак "нашоукраїнець" 54-річний Роман Зварич каже:

— Я не можу давати навіть найменшого запевнення в тому, що  наша фракція за нього проголосує.

Після перерви до Верховної Ради приїздить голова Національного банку Володимир Стельмах. Доповідає про ситуацію з курсом гривні. Партія регіонів йому погрожує.

— Що б ви зараз не казали, все, що зроблено, свідчить про велику непрофесійність правління і вас як голови. У нашій фракції є ініціатива підготувати проект постанови про недовіру керівництву Нацбанку, — каже голові Нацбанку "регіонал" Юрій Мірошниченко, 38 років.

Зараз ви читаєте новину «Раїса Богатирьова більше не народний депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі