четвер, 22 жовтня 2009 07:29

Рада виділила 2,5 мільйона гривень на облаштування депутатських квартир

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народні депутати від блоку НУ-НС Руслан Князевич (ліворуч) та В’ячеслав Кириленко (праворуч) спілкуються із представником президента у Верховній Раді Ігорем Поповим (по центру) у парламентському буфеті під час вчорашнього засідання Ради
Народні депутати від блоку НУ-НС Руслан Князевич (ліворуч) та В’ячеслав Кириленко (праворуч) спілкуються із представником президента у Верховній Раді Ігорем Поповим (по центру) у парламентському буфеті під час вчорашнього засідання Ради

Народні депутати проголосували за виділення 2,5 млн грн на облаштування 17 нових службових квартир на вул. Срібнокільській, 24  в Києві. Кому переселятися в нові помешкання, депутати вирішували жеребкуванням ще кілька місяців тому.

— Службове житло надається тільки на час виконання депутатських повноважень. Тобто після закінчення каденції депутат має виселитися, — пояснює заступник голови регламентного комітету Сергій Сас, 52 роки. — Це набагато краще, ніж готель, за який платиться значно більше коштів.

21 жовтня майже весь робочий день депутати розглядали поправки до закону "Про Бюджетний кодекс". Із близько 100 пропозицій президента не прийняли жодної. Також не змогли подолати президентське вето на цей закон. Урешті направили його в профільний комітет на доопрацювання.

У БЮТі говорять, що в прийнятті Бюджетного кодексу просять підтримки інших  фракцій. "Бютівець" 41-річний Дмитро Ветвицький зауважує, що прийняття держбюджету наступного року залежить від ухвалення бюджетного кодексу:

— Якщо на наступному пленарному тижні він буде прийнятий у новій редакції, є сподівання, що бюджет буде формуватися за новими принципами. Якщо — ні, доведеться переробляти бюджет на старій базі.

За новим кодексом, у країні має бути 12 тис. місцевих бюджетів замість 700 сьогоднішніх. Опоненти проти:

Замовляють по 100 грамів коньяку

— Тимошенко хоче роздавати гроші всім прямо зі свого кабінету, — пояснює "нунсівка" Ксенія Ляпіна, 45 років. — Але що далі? Треба ухвалювати зміни в кодексі, бо в такому варіанті він не задовольняє нікого.

Після провалу голосування за подолання вето президента заступник бюджетного комітету "бютівець" Олег Ляшко швидко виходить із Ради. Із парасолькою в руці прямує до будівлі Кабміну. За ним поспішає охоронець. Через півгодини депутат вертається назад. У напівпорожній залі перешіптується з колегами по фракції.

Тим часом кілька парламентарів із Партії регіонів спускаються в їдальню, що в підвалі Ради. Замовляють по 100 г коньяку. Просять продавчиню налити його в чашки для кави.

— День важкий. Треба підкріпитися, — жартують між собою.

Зараз ви читаєте новину «Рада виділила 2,5 мільйона гривень на облаштування депутатських квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі