вівторок, 15 березня 2011 07:30

П'ять партій об'єднуються в "Лівицю"

Об'єднатися в одну партію планують до осені п'ять політичних сил лівого спрямування. Серед них "Народна влада" Йосипа Вінського, "Справедливість" Станіслава Ніколаєнка, партії: Соціал-демократична (об'єднана) Юрія Загороднього, Соціал-демократична Юрія Буздугана та Українська селянська демократична.

Тепер обговорюють назву партії. Серед варіантів — "Українська демократична лівиця", "Українські ліві", "Об'єднані ліві".

— Часи малих партій минули, об'єднання неминучі, вважає директор Центру прикладних політичних досліджень"Пента" Володимир Фесенко, 52 роки.

— Усе більше політиків розуміють, що без об'єднання в них немає шансів потрапити до Верховної Ради. Але навіть після об'єднання "Лівиці" буде складно подолати 3-відсотковий бар'єр. Там немає харизматичних лідерів, чий авторитет може допомогти партії. Такими не є ні Вінський, ні Ніколаєнко. Можна відшукати якусь фігуру, яка не пов'язана з цими організаціями, але асоціюватиметься з лівими ідеями. Та я такої поки що не бачу.

До об'єднання збиралися долучити Прогресивну соцпартію 59-річної Наталії Вітренко:

— Розумію, коли об'єднуються заради висунення одного кандидата в президенти, щоб не було розпорошення голосів за лівих, — каже вона. — Під що ці об'єднуються — не знаю. Під євронаціоналізм, як сказав Станіслав Ніколаєнко? Так його й олігархічний капіталізм уже будує Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «П'ять партій об'єднуються в "Лівицю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі