пʼятниця, 19 жовтня 2007 18:07

Путін сподівається на співпрацю з будь-яким українським урядом

— Я сподіваюся на те, що який би уряд в Україні не був сформований, на якій би політичній платформі він не здійснював свою діяльність, об"єктивна реальність підштовхуватиме наших партнерів до розвитку співробітництва з Російською Федерацією, — заявив позавчора президент РФ Володимир Путін, 55 років.

При цьому він уперше вжив вислів "в Украине". Зазвичай у Москві кажуть "на Украине" — так повелося ще з часів Російської імперії.

В Інституті української мови при Національній академії наук пояснюють: так говорять про територію, яку вважають складовою своєї держави. Українці, наприклад, кажуть "на Полтавщині", "на Чернігівщині" тощо.

Про адміністративно самостійні країни росіяни говорять по-іншому — наприклад, "в Англии", "в Германии". Водночас у російському "Справочнику по правописанию и литературной правке", виданому 2003 року, зазначається, що правильно вживати вираз "в Украине".

Зараз ви читаєте новину «Путін сподівається на співпрацю з будь-яким українським урядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі