середа, 27 грудня 2006 18:07

Путін назвав Ющенка "Его Превосходительством"

Президент Росії Володимир Путін у своєму новорічному привітанні звернувся до президента України Віктора Ющенка "Его Превосходительство". У тлумачному словнику російської мови пояснюється, що так у Російській імперії зверталися до чиновників третього-четвертого класу.

Однак колишній міністр закордонних справ України 68-річний Анатолій Зленко каже, що такий спосіб написання листів — загальноприйнятий.

— Це нормальна форма, коли звертаються таким офіційним чином, — говорить дипломат. — Пам"ятаю, Ширак (президент Франції. — "ГПУ") свого часу звертався до нашого колишнього президента саме так.

Дипломат додає, що найважливішим є сам факт привітання та його зміст.

Текст документа надали в Посольстві Російської Федерації в Україні. "Його Превосходительству панові В.А. Ющенку, Президентові України, м. Київ. Прийміть мої щирі вітання з нагоди наступаючого Нового року та Різдва Христового! У наших відносин, що набувають все більш ділового, прагматичного характеру, великий потенціал і перспективне майбутнє", — ідеться у привітанні.

Путін побажав Ющенкові успіхів у державній діяльності, а також процвітання і благополуччя "братньому народові України".

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав Ющенка "Его Превосходительством"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі