середа, 28 серпня 2013 05:00

Прийшов сам Яценюк

Громадські лідери й опозиціонери провели круглий стіл "Порозуміння заради європейського майбутнього". 23 серпня зібралися у "Президент готелі". 3 год. обговорювали "список Фюле" — 11 вимог для України, щоб підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Два місяці тому екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала в листі опозицію і владу сісти за стіл переговорів.

Координатор заходу 66-річний В'ячеслав Брюховецький запросив президента, прем'єра, керівників п'яти парламентських фракцій. Прийшов тільки лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк. Від "Свободи" та УДАРу були кілька нардепів. Від влади — нікого.

— Хочемо, щоб у результаті цього круглого столу всі парламентські фракції, які підтримують євроінтеграцію, проголосували за необхідні закони, — говорить 39-річний Арсеній Яценюк. — Однак це можливо лише, якщо тут сидітимуть усі — і влада, і опозиція, і президент, і уряд.

Без Кличка, Тягнибока, Партії регіонів захід був містечковим, вважає політолог 49-річний Володимир Цибулько:

— Це була спроба реалізувати ідею Юлії Тимошенко, а не власний сценарій. Якби обрали другий варіант, удалося б зібрати більш широкий справжній національний стіл. Серед потенційних учасників виникла недовіра до заходу через підозру в грі за вказівкою Тимошенко. Окрім влади, не було Кличка і Тягнибока. Це теж показник. Отакий плювок у душу організаторам круглого столу. Склалося враження, що останні боялися появи справжніх вуличних лідерів. Ми побачили, що прийшли опозиційні політики зі своїми болячками і почали розповідати, що їх персонально мучить.

Наступну зустріч запланували за три тижні.

Зараз ви читаєте новину «Прийшов сам Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі