четвер, 05 квітня 2007 18:19

Прихильники владної коаліції поставили на Майдані намети (Репортаж)

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Прихильники владної коаліції грають у шахи на майдані Незалежності
Прихильники владної коаліції грають у шахи на майдані Незалежності

На майдані Незалежності — прапори прихильників владної коаліції. Людей небагато. У середу надвечір зовсім порожніє. Значна частина мітингувальників — студенти київських вузів, яких набирають зранку. Стандартна платня — 50 грн.

Змонтували сцену, на якій виступають артисти. Пєтя Чорний, Оксана Пекун, приїхав з Москви Гарік Кричевський.

Мітингувальники слухають, іноді підтанцьовують.

— Я прийшла на Майдан, щоб послухать концерт, — каже 63-річна пенсіонерка Лідія Петрівна. — Довго тут не буду, бо холодно.

Сцена — з однієї сторони Хрещатика, а з іншої стоять огороджені синьою стрічкою зелені та червоні намети. Неподалік біотуалети. Між людьми ходять фотографи й пропонують сфотографуватися з мавпочками. Їм відмовляють.

Неподалік сцени збирається група прихильників опозиції з прапорами БЮТу та УНА-УНСО. Є й помаранчеві стяги.

— Мы хотим показать, что мы есть, чтоб они не расслаблялись, — каже 53-річний київський слюсар Ігор, прізвища не називає. — Эта шелупень скоро отсюда убежит, — показує на прихильників владної коаліції

У середу вдень близько трьох сотень мітингувальників зібралися біля Секретаріату президента. Очолюють їх міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковський та жінки — народні депутати від коаліції. Міліція ставить залізний паркан, щоб відділити їх від членів "Пори", що поставили там свої намети раніше.

Депутатки йдуть до Секретаріату. Прихильники коаліції чекають. О п"ятій вони з"являються і кажуть, що президент погодився сісти за стіл переговорів. Вишиковують людей і йдуть від секретаріату. Позаду в оточенні жінок іде Микола Рудьковський і голосно кричить у мобільний: "Мороз! Мороз!".

О пів на шосту під секретаріатом залишилися лише активісти "Пори".

— Основна наша мета — щоб нова виборча кампанія була якіснішою, — каже член політради "Пори" 36-річний Сергій Таран. — Ми стоїмо тут та під ЦВК на варті, бо є чимало людей, які хочуть зірвати вибори.

Таран припускає, що через декілька днів уже нікого не буде ні на Майдані, ні в Маріїнському парку.

Учора на початку дев"ятої ранку вулицею Інститутською в напрямку Верховної Ради йшла колона з прапорами Партії регіонів. Із сотню людей. Переважна більшість на вигляд студенти або ж навіть учні старших класів. Мовчать, виглядають заспаними й байдужими.

На Майдані біля наметів — кілька десятків осіб. Акція владної коаліції тривала.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники владної коаліції поставили на Майдані намети (Репортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі