вівторок, 21 липня 2009 19:04

Прихильники президента залишили на Говерлі купу пластикових пляшок

— Після сходження президента Віктора Ющенка та його прихильників на Говерлу ми вивезли звідти шість мішків сміття, — каже 40-річний Олександр Єнько з івано-франківської громадської організації "Народний антикризовий спротив".

Ця структура спільно з організацією "Громадянська позиція" 19 липня прибирала Говерлу. Напередодні на неї сходив президент.

Єнько говорить, що до них зверталися місцеві. Вони були проти візиту Ющенка. Мовляв, натовп шкодить Карпатам.

— За різними підрахунками, з президентом було від 600 до 2000 осіб, — каже Олександр. — Зазвичай туристи віддають 15 гривень за вхід. Учасники походу цих грошей не платили. Парк недоотримав близько 10 тисяч гривень. Тому ми й вирішили подивитися, що залишилося після цих людей.

Каже, найбільше сміття було біля підніжжя гори. Здебільшого збирали пластикові пляшки з-під мінералки. Знайшли багато з-під горілки. Проте вони були старі — тож навряд чи залишилися після президентського сходження.

— Зібрали 20 помаранчевих стрічок, — продовжує Єнько. — Деякі були прив"язані до дерев.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники президента залишили на Говерлі купу пластикових пляшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі