пʼятниця, 02 листопада 2007 18:33

Президент вів засідання Кабміну

  На вчорашньому засіданні Кабміну президент Віктор Ющенко сидів на центральному місці, прем’єр Віктор Янукович — праворуч
На вчорашньому засіданні Кабміну президент Віктор Ющенко сидів на центральному місці, прем’єр Віктор Янукович — праворуч

Учора президент Віктор Ющенко приїхав на засідання уряду Віктора Януковича.

Це сталося вперше з часу роботи нинішнього уряду. Участі у його засіданнях глава держави не брав. Адже у Кабінеті Міністрів під час протокольних заходів фактично ставили під сумнів першість Ющенка. У вересні 2006 року кортеж президента навіть виїхав із секретаріату на перше розширене засідання Кабміну Януковича. Але Віктору Ющенкові повідомили, що Янукович сів у центральне крісло, спікер Мороз — по його праву руку. А табличку з ім"ям президента поставили ліворуч від Януковича. Тоді президентський кортеж розвернувся й поїхав назад.

Учора цього не сталося.

Двері до зали розширених засідань відчинилися, але Віктор Андрійович проходить повз них. За ним поспішає Янукович — показує, що президент проминув вхід. Заходять разом.

Азарову президент виділяє 20 хвилин. Усім решта — по 7

У залі всі губернатори, міністри, високопосадовці, лідер комуністів Петро Симоненко та колишній спікер Володимир Литвин. Голова Секретаріату глави держави Віктор Балога спілкується з віце-прем"єрами Олександром Кузьмуком, Андрієм Клюєвим та Дмитром Табачником.

Президент сідає у крісло в центрі, прем"єр — праворуч від нього. Ліворуч від Віктора Ющенка сідає секретар Ради нацбезпеки й оборони Іван Плющ.

Засідання веде президент. Янукович протягом його першої частини не промовляє жодного слова у мікрофон.

— Мій прихід визваний лише однією метою, — починає Віктор Андрійович. — Незважаючи на процеси, що тривають в українській політиці, влада й уряд мають нести відповідальність за роботу перед нацією. Ми повинні бути відповідальні щодо утримання державної стабільної політики, незалежно від того, що говоримо про колишню та нинішню владу.

Він пропонує усім посадовим особам об"єднатися заради подолання дорожнечі. Надає слово першому віце-прем"єрові Миколі Азарову — виділяє йому 20 хв. Усім решта — по 7. Доки Азаров говорить, Янукович показує президентові документи. Плющ, скосивши очі, зазирає в них.

Зараз ви читаєте новину «Президент вів засідання Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі