понеділок, 28 січня 2008 16:54

Президент відповів на житлові ініціативи прем"єра

Президент Віктор Ющенко, 53 роки, хоче спростити громадянам доступ до кредитів на житло. Пропонує, щоб держава виплачувала 30% за квартири, які люди із середньою зарплатою купують у борг. Решту вони сплачуватимуть самі.

Перший заступник голови секретаріату Олександр Шлапак, 48 років, вважає, що таким чином житлом можна забезпечити понад половину населення. Схожу схему кредитування спробують запровадити вже цього року в столиці. Планують витратити на це 500 млн грн. Народний депутат від НУ-НС Володимир Поляченко розповідає, що доки триватимуть виплати, людина житиме в квартирі на правах орендаря. Коли ж сплатить всю суму — стане повноправним власником.

Ініціатива президента була озвучена після того, як прем"єрка Юлія Тимошенко запропонувала свою програму: щоб громадяни могли брати житло в кредит без першого внеску і під 4–6% річних. Шлапак упевнений, що це зробити неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Президент відповів на житлові ініціативи прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі