четвер, 06 вересня 2007 17:10

Президент відключив телефони Морозу

На початку цього тижня 63-річному голові Верховної Ради п"ятого скликання Олександрові Морозу відключили урядовий зв"язок. Усього відключено майже 300 телефонів, що забезпечували зв"язок спікера з прем"єр-міністром, президентом та керівниками регіонів.

Напередодні поширилась інформація, що президент Віктор Ющенко підготував указ про припинення забезпечення спецзв"язком спікера й посадових осіб з апарату Верховної Ради. Відновити його мають на момент відкриття першого засідання парламенту наступного скликання.

За урядовий зв"язок відповідає державна служба спецзв"язку, що підпорядковується Кабінету Міністрів. Але там відмовляються коментувати будь-що з цього приводу.

53-річний заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Яловий підтверджує, що зі зв"язком є проблеми:

— У вівторок я дзвонив Морозу цілий день по сотці й не міг додзвонитися, — каже він.

"ГПУ" запитала Олександра Мороза, чи дійсно йому відключили урядовий зв"язок. Він обурюється:

— Указ президента про відключення урядового зв"язку голові Верховної Ради є антизаконним і свідчить про дріб"язковість президента!

Спікер каже, що звернувся до прем"єра з проханням не відключати його від зв"язку:

— Я звернувся до Януковича зі словами, що рішення на основі самодурства, з якого боку вони б не виходили, не повинні виконуватися, — говорить Олександр Олександрович, склавши перед собою руки.

Він додає, що лінії спецзв"язку мають встановлюватися у кабінеті голови Верховної Ради, а також за місцем його проживання.

— Я не буду говорити, користуюся я тим зв"язком чи ні. Але я з самого початку казав, що в цьому немає потреби за місцем проживання, — наголошує спікер.

Міністр транспорту й зв"язку соціаліст Микола Рудьковський заявляє, що Янукович доручив міністрові юстиції Олександрові Лавриновичу розібратися в ситуації з відключенням Верховної Ради від урядового зв"язку.

— За Кучми такого точно не було, — каже 65-річний нардеп від СПУ Іван Бокий. — Він хоча й недемократичним був, але в нього клепки в голові вистачало.

Комуніст Олександр Голуб, 40 років, теж не пам"ятає, щоб за часів, коли головою Верховною Ради був представник їхньої партії Олександр Ткаченко, була така ситуація:

— Думаю, що це перший подібний факт на такому рівні в незалежній Україні.

Зараз ви читаєте новину «Президент відключив телефони Морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі