середа, 21 лютого 2007 17:54

Президент сходив у кіно

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Віктор Ющенко з родиною і прес-секретарем Іриною Ванніковою (ліворуч від нього) заходять до ”Кінопалацу”
Віктор Ющенко з родиною і прес-секретарем Іриною Ванніковою (ліворуч від нього) заходять до ”Кінопалацу”

Із нагоди Міжнародного дня рідної мови президент Віктор Ющенко, 52 роки, з сім"єю сходив позавчора на фільм "Павутиння Шарлоти" в українському дублюванні.

Біля "Кінопалацу", що в центрі Києва, збираються люди. Вони не знають, що на сеанс прийде президент. До глядачів підходять з охорони  глави держави. Тих, хто прийшов на фільм, просять зайти всередину.

Біля афіші стоять три жінки. Вибирають, яку стрічку подивитися. Підходить охоронець.

— Подивилися — і йдіть собі, — каже, показуючи рукою вбік.

Жінки незадоволено відходять.

Усередину кінотеатру відвідувачів пускають лише через рамку металошукача. Просять вийняти з кишень металеві предмети. Запитують,  чи є ножі, газові балончики, пістолети. У деяких дівчат газові балончики є, їх забирають. Усе складають до металевого дипломата. Власницям видають номерки, обіцяють повернути після сеансу.

Біля входу на президента чекає його прес-секретар Ірина Ваннікова. Розглядає себе в шибках дверей. Поправляє зачіску. За кілька хвилин до приїзду Ющенків металеву рамку відсовують.

Президент заходить із дружиною Катериною та дітьми. Сина Тараса тримає на руках. Ставить його на підлогу і починає роздягати. У холі чекають журналісти. Ющенко показує на них і запитує сина:

— Бачиш скільки? Що ти хочеш їм сказати?

Тарасик, не хулігань!

Хлопчик мовчить. Ющенко заходить у хол. Підходить із сином до журналістів. Каже, що ще вісім місяців тому в Україні жоден фільм не дублювали українською. Натомість тепер дублюють 40–50% іноземних стрічок.

— Це непоганий прогрес, — зауважує президент.

Розповідає, що з 1 січня цього року українською мали б дублювати 50% фільмів іноземного виробництва, а з другої половини року — 70%. Але це рішення уряду Юрія Єханурова скасував районний суд. Президент доручив генпрокурору Олександрові Медведьку це оскаржити.

— Я переконаний, що його переглянуть. Тому що не відповідає національним цілям, — каже Ющенко.

Доки президент розмовляє, син ходить навколо нього. У руці тримає шапку, підходить до одного з мікрофонів і тицяє у нього пальцем. Ющенко це помічає.

— Тарасик, не хулігань! — каже він і забирає в малого шапку.

У цей час Катерина Ющенко йде до барної стійки. Купує сік та поп-корн із сиром. Сеанс затримують на десять хвилин. Чекають, доки Ющенко поспілкується з журналістами.

Сім"я президента заходить до зали, сідає. Їдять поп-корн. У залі вимикають світло, починається сеанс. На крайні місця біля виходу сідають охоронці.

Під час перегляду Ющенко разом з усіма сміється з кумедних моментів фільму. Після закінчення охорона ще якийсь час не випускає глядачів. Президент виходить на вулицю без верхнього одягу. Від"їжджає. Із кінотеатру починають випускати людей. Охоронці розбирають рамку й роздають газові балончики.

У кіно з Ющенком запросили главу секретаріату президента Віктора Балогу, його першого заступника Івана Васюника, віце-прем"єра Дмитра Табачника, міністра культури і туризму Юрія Богуцького, лідера фракції "Наша Україна" В"ячеслава Кириленко. Але вони не приїхали.  Табачник учора стверджував, що його ніхто не запрошував.

Зараз ви читаєте новину «Президент сходив у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі