вівторок, 20 лютого 2007 17:06

Президент радився з Героями України п"ять годин

52-річний президент Віктор Ющенко зустрівся з людьми, удостоєними звання Герой України. Радилися, як покращити Конституцію. Це відбулося позавчора в президентському секретаріаті.

Говорили п"ять годин. Зрештою вирішили створити робочу групу з Героїв України, що втілюватиме висловлені під час розмови пропозиції в життя.

До групи увійдуть художній керівник Національного хору ім. Г. Верьовки Анатолій Авдієвський, народний депутат та гендиректор шахти ім. О. Засядька Юхим Звягільський, екс-президент Леонід Кравчук, колишній голова Верховної Ради Іван Плющ, директор Інституту аграрної економіки Петро Саблук та колишні нардепи Дмитро Павличко й Ігор Юхновський.

Ми створили безліч комісій

Під час обговорення Іван Плющ закликав визнати за президентом ініціативу скликання Конституційної комісії, і саме Ющенкові доручити внести напрацьовані згодом комісією законопроекти щодо змін до Конституції. Леонід Кравчук нагадав, що зміни до Конституції 2004 року не обговорювали навіть на рівні політичних еліт, не кажучи про суспільство. Тому конституційний процес 2007 року має бути максимально публічним.

— Ми пропонували звернутися до прем"єра і голови Верховної Ради, щоб створити єдину національну комісію по неврегульованих питаннях нині діючої Конституції, — розповідає "ГПУ" Іван Плющ, 65 років.

Згадуючи парламентські робочі групи, колишній спікер жартує:

— Якщо треба щось завалить, то треба створить робочу групу. У Верховній Раді ми створили безліч комісій, але не пам"ятаю, щоб хоч одна з них довела справу до кінця.

Про новостворену групу говорить оптимістичніше. Мовляв, треба зачекати, коли вона почне діяти.

— Робоча група повинна узагальнити все, про що говорили. Потім подати пропозиції, як це все реалізувати, — каже Іван Плющ.

Зараз ви читаєте новину «Президент радився з Героями України п"ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі