середа, 16 січня 2008 17:15

Президент, прем"єр і спікер написали генсеку НАТО

Позавчора президент Віктор Ющенко, прем"єр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Арсеній Яценюк написали листа генсекові НАТО Яапу де Хоопу Схефферу. У ньому вказали про бажання України приєднатися до Плану дій із набуття членства в альянсі.

Учора заступник голови Секретаріату президента 53-річний Олександр Чалий розповів про це детальніше.

— Ми виконали практично всі вимоги інтенсивного діалогу з НАТО, що ставилися перед нами, — говорить Чалий. — Тому сьогодні ставимо перед колегами з НАТО питання про підвищення рівня співпраці.

Каже, що наступний крок — приєднання нашої держави до Плану дій із набуття членства. Зазначає, що цей процес має бути взаємним. Бере склянку з водою. Крутить її, але не п"є.

Чалий сподівається, що це питання розглянуть під час саміту НАТО в Бухаресті, що відбудеться в квітні. Говорить, що лише нашого бажання недостатньо. Потрібно, щоб країни—члени альянсу теж захотіли приєднання України.

— Коли відбудеться вступ і який буде його формат, визначать шляхом діалогу з країнами Північноатлантичного альянсу, — додає він.

Нині Міністерство закордонних справ проводить дипломатичні консультації. Питання ж вступу України до НАТО вирішуватиметься на загальнонародному референдумі.

Зараз ви читаєте новину «Президент, прем"єр і спікер написали генсеку НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі