понеділок, 27 серпня 2007 17:04

Президент попросив послів бути європейцями

Учора керівники українських посольств із різних країн приїхали до Києва на нараду. 53-річний президент Віктор Ющенко майже 2 год. розповідав їм про важливість вступу України до Світової організації торгівлі та поглиблення європейської інтеграції.

За півгодини до початку зала вщерть заповнена. Дехто з послів приносить стільці з коридору. Нарада розпочинається на 10 хв. раніше запланованого часу. Ющенко заходить із головою Ради національної безпеки й оборони Іваном Плющем та міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком. Останній оголошує про виступ президента.

Глава держави хвалить міністра за добру співпрацю з його секретаріатом. Потім пояснює українським дипломатам, навіщо розпустив парламент. Каже, що там панувала корупція та безкарність. Запевняє, що 4 вересня засідання Верховної Ради не буде. Про намір провести його заявляє голова парламенту 5-го скликання Олександр Мороз.

— Я переконаний, що парламент не піде на нічні збори Верховної Ради, щоби в авральному режимі робити ревізію законів, — каже президент.

Після цього Ющенко просить дипломатів приділяти більше уваги процесу вступу України до СОТ та європейській інтеграції.

— Ми — європейська нація, — наголошує Ющенко. — Ми повинні всюди — в Європі, Америці, Африці — демонструвати європейський дух.

Насамкінець президент просить послів надалі поширювати інформацію про Голодомор 1932–1933 років, який є актом геноциду проти українського народу.

Після виступу глави держави журналістів просять вийти. У коридорі саме накривають столи: готують каву, розставляють тарілки з цукерками й булочками. Кореспонденти хочуть узяти, але працівники прес-служби кажуть їм уже йти. Речник МЗС Андрій Дещиця прощається з пресою, але тут із зали вибігає Арсеній Яценюк. Підбігає до нього й шепоче:

— Брифінг! Брифінг!

Розвертається і біжить назад до зали. Дещиця оголошує, що 28 серпня  міністр дасть брифінг.

Зараз ви читаєте новину «Президент попросив послів бути європейцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі