вівторок, 25 березня 2008 18:33

Президент подарував Леонідові Стаднику машину

  Віктор Ющенко та Леонід Стадник готуються проїхати подвір’ям Секретаріату президента на ”Шевроле Такума”
Віктор Ющенко та Леонід Стадник готуються проїхати подвір’ям Секретаріату президента на ”Шевроле Такума”

Минулого понеділка президент 54-річний Віктор Ющенко подарував авто найвищій людині світу Леонідові Стаднику, 37 років. Його зріст — 2 м 55 см. На Запорізькому автомобілебудівному заводі в новому "Шевроле Такума" синього кольору інженери опустили сидіння й підняли підголівник. Машина коштує майже 90 тис. грн.

Глава держави вручив Стадникові ключі, потім сів за кермо і провіз його подвір"ям Секретаріату президента. Понад годину вони спілкувалися віч-на-віч.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував до Леоніда Стадника вчора.

— Є кілька хвилин, щоб поговорити. Бо маю корівку доїти, — каже.

Згадує, як розпочалася історія з машиною.

— Колись ми з Віктором Андрійовичем спілкувалися у Феофанії. Президент запитав, чи є в мене машина, і запропонував допомогу. Це була його ініціатива. Я не заперечував. Тоді не сприйняв це всерйоз. Але приємно помилився.

Розповідає, що приїхав із Києва додому на новому авто.

— Спочатку мене віз водій з нашої облдержадміністрації. А потім з Житомира мій хороший друг. Дорога з Києва не близька, але я почувався комфортно і зручно. Навіть не втомився. У нашому селі розбита дорога, але  без проблем проїхали.

У Стадника немає водійських прав. Тому поки що за кермом буде хтось із друзів.

— Водія знайти не так важко, як спеціально підлаштоване під мене авто, — каже. — Головне, що моя мрія здійснилася. У машині зможу більше їздити і подорожуватиму.

Нове авто Стадник ще не зареєстрував.

— Напевно, я буду сам оплачувати податки. А що, там дуже дорого? — запитує.

Додає, що тепер має побудувати гараж. Нині авто стоїть на подвір"ї.

— Та все одно це зручно. Коли треба їхати в лікарню, бо зуб заболів чи ще якась хвороба, то змушений був наймати машину. А так є своя. Правда, коли ми їхали з Києва, то заправлялися бензином по 5,95 гривень. Для мене це накладно. Доведеться частіше їздити велосипедом.

Леонід має взуття 62 розміру, а одяг — 66-го

Його для Стадника місяць тому зробив киянин Володимир Хахель. Довжиною він — 2,3 м, а висотою — 1,4 м. Зараз велосипед несправний.

— Він поламався відразу, як я на нього сів. Сідушку вивернуло на бочок, трохи не впав, — усміхається чоловік. — Велосипед забрали в Київ, щоб відремонтувати. Потім пришлють мені поштою.

Каже, що йому сподобалося спілкуватися із президентом:

— Віктор Андрійович — чудова людина. Ми розмовляли з ним, як хороші друзі. За таких людей треба молитися Богу.

Насамкінець просить написати, що вдячний главі держави та керівництву АвтоЗАЗу.

До Книги рекордів Гіннеса Стадник як найвища людина світу потрапив торік у серпні. Живе чоловік у селі Подолянці Чуднівського району Житомирщини. У першому класі був найменшим учнем. У 10-річному віці почав стрімко рости. Потім у нього знайшли доброякісну пухлину мозку і прооперували.

Школу закінчив із золотою медаллю, а Житомирський сільгоспінститут — із відзнакою. Працював ветеринаром у сусідньому селі. Але кілька років тому взимку обморозив ноги. Довелося звільнитися. Нині допомагає матері по господарству. Леонід отримує 609 грн пенсії за інвалідністю. Його мати й сестра теж інваліди. У роду в них було багато високих чоловіків — але не вище 2 м.

Леонід продовжує рости. Взуття має 62 розміру, а одяг — 66-го. Шиє все за замовленням. Спить на триметровому ліжку з ортопедичним матрацом, яке подарували житомирські бізнесмени. А Броварська організація інвалідів надала Леонідові тренажер для ніг.

Зараз ви читаєте новину «Президент подарував Леонідові Стаднику машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі