середа, 02 квітня 2008 17:58

Прем"єр пригрозила губернаторам

На вчорашнє засідання Кабінету Міністрів журналістів пустили лише на 10 хв. Дозволили послухати виступ прем"єрки 47-річної Юлії Тимошенко.

Перед початком одна з працівниць приводить прибиральницю із совком та віником. Наказує підмести килим та паркет біля входу до зали, бо місцями він забруднений.

— Танюшка, быстрей убирай и вон отсюда, — тихо каже.

Жінка підмітає і швидко йде. До зали заходить уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. Вона застуджена, час від часу шмаркає у паперові хустинки.

Юлія Тимошенко приходить вчасно. Підсовує ближче мікрофон.

Зазначає, що чекає звітів від губернаторів. Мовляв, хоч їх і призначає президент, але вони підзвітні й уряду.

— Я хочу попередити всіх керівників державних адміністрацій, в першу чергу обласних, щоб вони готувалися до таких звітів, — каже. — Кожен показник їхньої роботи буде вивчений.

Розповідає, що продаватимуть надлишкове державне майно і землі. Для цього розроблять прозорі схеми аукціонів.

— Під час минулої влади робили все, що хотіли, — продовжує. — Приміщення й сотні гектарів землі безкоштовно роздавалися. Ми ж затвердимо прозорі схеми, і все здійснюватиметься тільки через уряд.

Просить журналістів вийти. Вже біля виходу із зали засідань чути, як хтось із міністрів пропонує затвердити фінансовий план НАК "Нафтогазу" та виділити гроші на дострокові вибори столичного мера.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр пригрозила губернаторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі