понеділок, 08 вересня 2008 17:30

Прем"єр написала президентові листа

Прем"єр написала президентові листа

У суботу прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко написала листа президенту Вікторові Ющенку, 54 роки.

"Незважаючи на всі ваші зусилля з розвалу коаліції, вона досі існує", — йдеться в листі.

Напередодні глава держави назвав умови, за яких можна вести переговори про відновлення коаліції демократичних сил. Він вимагає, щоби БЮТ дав чітку оцінку подій у Грузії. Зокрема щодо участі у війні базованого на українській території російського флоту. Також Ющенко хоче скасування всіх законів, ухвалених БЮТом із комуністами та Партією регіонів.

Тимошенко це зробити відмовилася. "Окрім того, шановний Вікторе Андрійовичу, хочу додати наступне, — пише вона. — Коли я думала б не про державні інтереси, а лише про наступну президентську кампанію, як це робите ви, я теж могла б висунути вам сотню ультиматумів. Наприклад: вибачитися переді мною та урядом коаліції демократичних сил за абсурдні звинувачення в державній зраді й різноманітні ваші фантазії стосовно "кремлівських сценаріїв".

Тимошенко запропонувала Ющенку самому "повернутися до коаліції демократичних сил, якщо Україна значить для вас більше, ніж президентські вибори".

Підписала листа так: "З повагою і надією на співпрацю прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко".

— Настільки жорстких звинувачень із боку Юлії Тимошенко на адресу Віктора Ющенка ми ще не чули, — говорить політолог із експертної групи Creative L&B 31-річний Михайло Басараб. — Цей лист стає точкою відліку нових стосунків між ними. Юлія Володимирівна цим листом повністю розриває стосунки з Віктором Ющенком.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр написала президентові листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі