четвер, 05 червня 2008 19:34

Портнов не захотів очолити Фонд держмайна

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Регіонал” Равіль Сафіуллін на виставці спортивних товарів, яка проходить у Верховній Раді
”Регіонал” Равіль Сафіуллін на виставці спортивних товарів, яка проходить у Верховній Раді

"Бютівець" Андрій Портнов, якого уряд призначив виконувачем обов"язків голови Фонду держмайна,  зняв свою кандидатуру з цієї посади. Замість нього БЮТ запропонував Андрія Кожемякіна.

О десятій годині повз парламент проїжджає кортеж із кількох "мерседесів". Повертає на вул. Шовковичну. На задньому сидінні одного з авто сидить усміхнений лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

— О! Папа поехал, — перешіптуються між собою депутатські охоронці на вулиці. — Может, и сюда зайдет.

Однак у сесійній залі Янукович не з"являється. Народні обранці голосують за створення тимчасової слідчої комісії, яка займатиметься аналізом  високих цін на житло в Україні. Підтримують у першому читанні законопроект про дозвіл приватизовувати кімнати в гуртожитках — винятками будуть лише навчальні, соціальні та військові.

— Людей уже не можна буде продати разом із гуртожитком, як це робилося дотепер, — каже в кулуарах "нашоукраїнець" Юрій Кармазін, 50 років. — Вони матимуть право приватизувати кімнати, в яких живуть.

Тим часом голова парламенту Арсеній Яценюк, 34 роки, зазначає, що коаліціанти просять півгодинну перерву для наради. Хочуть обговорити ситуацію щодо самовідводу Андрія Портнова та інші можливі кандидатури.

— Я буду голосувати за будь-яку кандидатуру, яку запропонує БЮТ, — говорить Юрій Кармазін. — Назвуть прізвище "Пупкіна", проголосую і за нього. А Портнова ми не хотіли по одній простій причині: через його нападки на президента, які виходять за рамки депутатської етики (Портнов часто звинувачував главу держави в порушенні законів і Конституції. — "ГПУ").

Додає, що голосуватиме за відставку Валентини Семенюк. Хоча вона з 4 червня перебуває у відпустці.

— Я також спілкувався із деякими представниками партії "Єдиний центр", — продовжує "нашоукраїнець". — Вони погоджуються, що далі утримувати Семенюк на цій посаді неможливо.

Біля вітрини із прикрасами на першому поверсі Верховної Ради стоїть "регіонал" Ярослав Сухий, 57 років.

— Хочу купити подарунок дядькові на 80-річчя, — каже він. — І не знаю, що вибрати, бо він у мене ярий націоналіст.

Просить продавця показати значок із тризубом за 980 грн.

— Беру, — усміхається Сухий.

Зараз ви читаєте новину «Портнов не захотів очолити Фонд держмайна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі