пʼятниця, 21 грудня 2018 00:45

Порошенко став катастрофою для Путіна

"Для Володимира Путіна надання автокефалії українському православ'ю є другою геополітичною катастрофою, тільки цього разу масштабом не століття, а тисячоліття", — пише правозахисник, релігієзнавець 69-річний Мирослав Маринович на сайті Релігійно-інформаційної служби України. Як відомо, Путін розпад СРСР назвав геополітичною катастрофою століття.

"Дві гілки державної влади — законодавча і виконавча, тобто парламент і президент, — зробили все від них залежне, щоб виконати передбачені канонами вимоги Вселенського патріархату, — продовжує Маринович. — Ці потреби випливали з природи Східної церкви — і це мають усвідомити ті представники Західних церков, які стривожені начебто "втручанням держави у справи церкви". Для надання автокефалії Православна церква-мати мусить мати згоду керівництва держави, в якій діє Церква-донька. Цю згоду вона — дяка Богові — нарешті отримала.

Чому в риториці Москви про буцімто "втручання держави" немає правди? Бо сама Московська церква постала 1448 року з політичної волі тодішнього правителя Московського князівства — Василія Темного. Якщо для когось це надто віддалений прецедент, то можна навести сучасніший. 2007 року політичне керівництво Російської Федерації зіграло вирішальну роль в гучно висвітленому об'єднанні Російської православної церкви із зарубіжною Російською православною церквою", — відзначив Мирослав Маринович.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко став катастрофою для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі