понеділок, 09 лютого 2009 18:11

Порошенко може стати заступником Тимошенко

Цього тижня в уряді проводитимуть кадрові зміни. Можуть замінити понад десяток міністрів. Про це в четвер попередила прем"єр Юлія Тимошенко.

Кадрові ротації в Кабміні обговорюють із вересня минулого року — із часу розпаду демократичної коаліції. Кандидатами на звільнення називають лояльних до президента міністрів.

Подейкують, місце віце-прем"єра з гуманітарних питань Івана Васюника посяде голова ради Нацбанку Петро Порошенко. Він підтримує прем"єрку в боротьбі з Віктором Ющенком щодо Нацбанку.

Васюник відповідає за підготовку до проведення фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012. Депутати з НУ-НС кажуть, рішення замінити Васюника на Порошенка вже прийнято на рівні керівництва фракції. Претендентом на виліт називають і міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимира Шандру. Найбільші шанси посісти це місце у близького до Порошенка Віктора Короля.

— Остаточного рішення по цих двох кандидатурах немає, — говорить один із заступників голови фракції НУ-НС Тарас Стецьків, 44 роки. — Є по кілька різних прізвищ на кожну з цих посад. Але поки що ми їх не узгодили.

На посаді міністра юстиції замість Миколи Оніщука можуть опинитися екс-нардеп Віктор Мусіяка або юрист Олексій Рєзніков.

На посаду міністра юстиції претендує Мусіяка

Замість міністра у справах сім"ї, молоді та спорту Юрія Павленка пропонують призначити його заступника Іллю Шевляка. Говорять і про заміну міністра освіти Івана Вакарчука та міністра культури Василя Вовкуна.

Кількох урядовців від НУ-НС можуть залишити. Наприклад, міністра житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка й міністра палива та енергетики Юрія Продана. Останнім часом вони лояльніші до Тимошенко. Можливо, залишиться на своїй посаді й "рухівець", міністр регіонального розвитку Василь Куйбіда — адже Народний рух підтримав коаліцію з БЮТом. Це стосується і міністра охорони здоров"я Василя Князевича. Його племінник, нардеп Руслан Князевич, теж увійшов до коаліції.

Ротація в уряді не омине й "бютівців". Зокрема, міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця може замінити представник НУ-НС Олександр Клименко. Крісло міністра економіки Богдана Данилишина — член УНП, депутат від НУ-НС Олександр Слободян.

— Cподіваємося, що наступного тижня в Раді вистачить голосів, аби затвердити нових міністрів, — каже Стецьків.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може стати заступником Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі