пʼятниця, 21 грудня 2007 17:05

Почалися масові звільнення й призначення

Кабінет Міністрів звільнив керівника Державного казначейства Сергія Харченка і призначив на цю посаду Тетяну Слюз. Раніше вона була заступником голови Податкової адміністрації Тернопільщини.

Найактивніше замінюють заступників міністрів. Зокрема чотирьох уже звільнив нинішній міністр фінансів Віктор Пинзеник. Юлія Тимошенко масово звільняє радників прем"єр-міністра.

Найбільше в попередньому уряді було заступників у міністра внутрішніх справ Василя Цушка — 15. Нинішній міністр Юрій Луценко обіцяє зменшити їхню кількість до трьох-чотирьох.

Також змінено голову Контрольно-ревізійного управління — ним керуватиме "бютівець" Микола Сивульський. Він уже був на цій посаді під час першого прем"єрства Тимошенко.

Кадрові зміни очікуються і в інших установах. Про це оголосила прем"єрка на першому засіданні уряду.

— Буде змінено голів "Нафтогазу" та "Енергоатому". У податковій і на митниці працюватимуть абсолютно нові люди, — каже Тимошенко.

Це можна розцінювати як прояв політичної корупції

Найбільш вірогідним кандидатом на голову Податкової адміністрації є "бютівець" Сергій Буряк. Його називали одним із фінансистів БЮТу — він є співвласником "БрокБізнесБанку". Можливим керівником Державної митної служби найчастіше називають Валерія Хорошковського. Він є власником медіа-групи, до якої входять телеканали "Інтер", НТН, К1, К2 та низка інших.

На голову "Нафтогазу" є вже три кандидатури. Це — Ілля Рибчич, Олег Дубина та Олександр Болкісєв. Останній уже обіймав цю посаду 2006-го, після звільнення Олексія Івченка. Дубина був першим віце-прем"єром в уряді Анатолія Кінаха у 2001–2002 роках. Нині він є гендиректором ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського". Рибчич протягом п"яти років очолював "Укргазвидобування" — це дочірнє підприємство "Нафтогазу". На останніх парламентських виборах він балотувався в народні депутати за списком блоку НУ-НС. У політикумі подейкують, що саме його кандидатуру вже погодила Юлія Тимошенко.

— Часом фахівців примушують йти з посади тому, що вони не лояльні чи працювали з іншим керівником, — говорить голова Центру соціологічних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, 37 років. — Це можна розцінювати як прояв політичної корупції. Тому що зміни відбуваються за політичним критерієм, а не професійним.

Зараз ви читаєте новину «Почалися масові звільнення й призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі