вівторок, 29 травня 2007 19:20

Піскун обіцяє дійти до Верховного суду

— Янукович і Мороз "умили руки" від розв"язання конфлікту з генпрокурором, — каже про ситуацію з керівниками Генеральної прокуратури директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 50 років. — Сьогодні основні фігуранти домовленостей Мороз, Янукович і Ющенко хочуть, щоб цей конфлікт розв"язався на рівні судової гілки влади, і вони втручатися не будуть.

Карасьов говорить, що команда президента все ж і далі відстоюватиме свою позицію.

— Вони боротимуться за те, щоб Піскун пішов у відставку і залишив кабінет на вулиці Різницькій.

Президент звільнив Святослава Піскуна минулого четверга. Наступного дня той оголосив, що указ про його звільнення нібито призупинив Солом"янський суд Києва. Заступник голови Секретаріату президента Ігор Пукшин, 41 рік, назвав ухвалу "липовою". Однак секретаріат звернувся до Апеляційного суду. Піскун своєю чергою заявив, що в разі негативного для нього рішення підкориться йому, але оскаржуватиме у Верховному суді.

Призначений президентом виконувати обов"язки генпрокурора Віктор Шемчук, 37 років, зараз не може працювати у приміщенні Генпрокуратури, бо там отаборився Піскун. Шемчук чекатиме рішення Апеляційного суду, а поки що виконує обов"язки генпрокурора, перебуваючи у Секретаріаті президента.

— Я не хочу заходити в Генпрокуратуру так, ніби я щось украв, — каже Шемчук.

Зараз ви читаєте новину «Піскун обіцяє дійти до Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі