четвер, 25 листопада 2010 02:00

Підприємці закликають разом тиснути на владу

Національна координаційна рада з припинення повноважень Верховної Ради та президента України закликає громадян кожного дня о 18.00 приходити на майдан Незалежності для посилення тиску на владу з вимогою накласти президентське вето на ухвалений парламентом Податковий кодекс. Про це заявив представник координаційної ради Олександр Данилюк.

Він каже, що в понеділок увечері делеговані представники підприємців ухвалили рішення про безстроковість акції протесту:

— Ми не маємо наміру відступати, доки не будуть виконані вимоги нашого ультиматуму до влади. І в цей час ми просимо підтримки киян, звертаємося до всіх небайдужих людей кожного дня о 18.00 приходити на майдан для того, щоб влада відчувала — обурення її діями сягнуло межі терпіння народу.

Данилюк додає, що по всій країні зараз формуються ініціативні групи для розвитку руху опору діям влади, які спрямовані проти власних громадян.

— Наші вимоги незмінні: вето президента на грабіжницький Податковий кодекс, притягнення до відповідальності його авторів Миколи Азарова, Михайла Бродського, Сергія Тігіпка, негайний розпуск Верховної Ради, — наголошує Олександр Данилюк.

Уранці 22 листопада на майдані Незалежності в Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою минулого тижня. Вони вимагають, щоб президент ветував цей закон.

Того ж дня Окружний адміністративний суд Києва за позовом столичної міськдержадміністрації заборонив проведення масових заходів до 26 листопада в центрі Києва. У мерії таке рішення пояснили візитами іноземних делегацій. Однак підприємці заявили, що не мають наміру виконувати рішення суду і залишати майдан Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці закликають разом тиснути на владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі