понеділок, 08 вересня 2008 17:31

Петьовка підозрює БЮТ і Партію регіонів у планах "щось подерибанити"

  Василь Петьовка: ”Більшого впливу на судову гілку влади, ніж Тимошенко, в Україні не має ніхто”
Василь Петьовка: ”Більшого впливу на судову гілку влади, ніж Тимошенко, в Україні не має ніхто”

Частину депутатів із блоку "Наша Україна — Народна самооборона" намагаються підкупити. Пропонують по $8–10 млн за відкликання підпису з-під заяви про вихід блоку з коаліції демократичних сил. Про це заявила заступник голови партії "Єдиний центр", народний депутат Леся Оробець, 26 років.

— Суми вражають, але не дивують. Адже в разі відставки чинного уряду його спонсори втрачають значно більше, — зауважує вона.

Кореспондент "ГПУ" спробував уточнити в колеги Лесі Оробець по "Єдиному центру", кому саме пропонували гроші.

— До мене ніхто не підходив. Та й відкликання заяви вже неможливе, — заперечує народний депутат 41-річний Василь Петьовка. — Заява зареєстрована. На нього можна вплинути тільки під час повторного голосування про вихід із коаліції. Воно відбудеться через десять днів після першого рішення.

Кому вигідний підкуп депутатів і формальне збереження коаліції?

— Блоку Юлії Тимошенко. Я не розумію голову Народного руху Бориса Тарасюка. Він підготував постанову по ситуації у Грузії й не отримав жодного голосу за неї від БЮТ. Як можна таких людей називати партнерами по коаліції? Тим не менше, Тарасюк далі виступає за коаліцію з ними. Тут є багато запитань. Що за цим криється: кадрові питання або фінансові? Можна лише здогадуватися.

За яких умов коаліцію можна зберегти?

— Якщо ми з БЮТом — партнери, то давайте один до одного так і ставитися. Наприклад, працювати разом над законами й підтримувати їх.

Як ви сприймаєте співпрацю БЮТу з Партією регіонів?

— Напевно, зараз треба щось подерибанити. От і утворюється їхній союз. Тому вони закон про Кабінет Міністрів міняють так швидко, відбирають у глави держави повноваження з призначення генерального прокурора, керівника Служби безпеки України та її підрозділів. Це щоб ніхто не міг втрутитися в дерибан.

Кажуть, що Юлія Тимошенко робить це, бо остерігається звинувачень у державній зраді. Адже прокуратура та СБУ можуть спробувати згодом зняти з президентських перегонів.

— Це слідчі органи. Якщо такі заяви є — хай доводять, зокрема у судах. А більшого впливу на судову гілку влади, ніж Тимошенко, в Україні не має ніхто. Чого їй боятися?

Зараз ви читаєте новину «Петьовка підозрює БЮТ і Партію регіонів у планах "щось подерибанити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі