вівторок, 24 липня 2007 18:28

Перша п"ятірка мегаблоку відмовилася від недоторканності

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідери блоку ”Наша Україна—Народна самооборона” (зліва направо) Микола Катеринчук, В’ячеслав Кириленко, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк та Анатолій Гриценко йдуть до Українського дому, де вчора, 24 липня, розпочалася акція ”Доторкнись до депутата”
Лідери блоку ”Наша Україна—Народна самооборона” (зліва направо) Микола Катеринчук, В’ячеслав Кириленко, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк та Анатолій Гриценко йдуть до Українського дому, де вчора, 24 липня, розпочалася акція ”Доторкнись до депутата”

Учора перша п"ятірка блоку "Наша Україна– Народна самооборона" — Юрій Луценко, В"ячеслав Кириленко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко та Микола Катеринчук публічно відмовилися від майбутньої депутатської недоторканності. Причому голова політради блоку В"ячеслав Кириленко, 39 років, склав її вдруге, бо відповідну заяву підписував ще три тижні тому.

За годину до старту акції "Доторкнись до депутата!" під стінами Українського дому збираються декілька сотень людей — переважно студенти. Вони тримають помаранчеві прапори "Нашої України", малинові "Самооборони" та сині Української народної партії. Підходить представник партії "Пора" в жовтій футболці з написом "В моїй країні найкрасивіші дівчата" та з пов"язкою "Пора".

— Вы откуда? — запитує молодик із малиновим прапором у людей, які підходять з помаранчевими прапорами.

— З університету Шевченка, — відказують ті.

Арсеній Яценюк жваво спілкувався з "регіоналом" Борисом Колесніковим

Перша п"ятірка блоку "НУ—НС" з"являється за кілька хвилин до початку акції. Хоча ще за годину Арсеній Яценюк жваво спілкувався під стінами Українського дому з "регіоналом" Борисом Колесніковим.

Під традиційний бій барабанів, з яким Луценко їздив регіонами України, п"ятірка блоку "НУ—НС" виходить на сцену. Першим бере слово Юрій Луценко, 42 роки.

— Покращення нашого життя можливо лише тоді, коли політики будуть боятися народу, — каже він. — Для цього треба зняти депутатську недоторканність. Хочете краще жити — поставте свій підпис під вимогою скасувати депутатську недоторканність.

Бере помаранчеву ручку і під бій барабанів ставить свій підпис. Після нього інші чотири провідних представників блоку так само закликають скасувати депутатську недоторканність і підписуються.

— Пустіть мене до них! — кричить із натовпу старенький дідусь, опираючись на дві палиці. — Ви бачите, що в нас за Україна?!

Його ніхто не слухає, а охоронці відштовхують чоловіка від огорожі. В цей час з екранів показують Львів і Чернігів, де проходять акції зі збору підписів за скасування депутатської недоторканності.

— Я з Юрою був ще в акції "Україна без Кучми!", — розповідає біля Українського дому 46-річний житель Херсонщини Володимир Жук.— А сьогодні приїхав з дружиною Катериною, щоб підтримати його.

Поставивши підписи, лідери блоку йдуть. Люди по черзі підходять до столів і ставлять свої підписи.

— Вячеслав Анатольевич! — вигукує до Кириленка чоловік, який брав участь в акції. — Мы в вас верим, но если не оправдаете наших надежд, то весь мой дом будет против вас!

— Будемо старатися, — посміхається Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Перша п"ятірка мегаблоку відмовилася від недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі