Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 18:26

Павла Костенка звинувачують у побитті даїшника

 

26 лютого о десятій ранку на трасі Київ—Черкаси, в районі села Піщане Золотоніського району, повз інспекторів ДАІ зі швидкістю 147 км/год промчав автомобіль. На вимогу зупинитися водій не відреагував. На наступному посту чорний "БМВ Х5" теж не зупинився. Даїшники заблокували частину дороги. Коли машина врешті-решт зупинилася, 24-річний інспектор Олександр Бачурін підійшов до водія і попросив пред"явити документи.

— Той різко відчинив дверцята й ударив ними постового. Потім почав нецензурно лаятися, погрожував звільненням, обіцяючи: "Завтра робить не будеш!" — розповідає працівниця прес-служби Черкаського обласного управління міліції 43-річна Наталя Таран.

За її словами, на допомогу колезі підійшов інший працівник ДАІ Василь Шкребтій. Тоді водій назвався народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко Павлом Костенком, 41 рік. У машині було ще два пасажири. Один з них вийшов. Працівники ДАІ кажуть, що це був охоронець нардепа. Він нібито за наказом Костенка вдарив інспектора Бачуріна в обличчя. Потім депутат сів у машину, об"їхав автомобіль ДАІ та попрямував до міста.

Міліція вже підготувала подання до обласної прокуратури. Попри нанесені тілесні ушкодження (за висновками експертизи, в Олександра Бачуріна "розбита брова, гематома ока та забій руки"), той продовжує працювати. Зв"язатися з ним "ГПУ" не вдалося. Зате ми поспілкувалися з Павлом Костенком. Він стверджує, що все відбувалося по-іншому.

Матом відповісти, чи ще щось? Ясна річ, що міг!

— Нас зупинили наприкінці автозалізничного мосту на в"їзді до Черкас. Машина ДПС виїхала на зустрічну смугу і в лоб ішла на нас, — розповідає нардеп. — По тому мосту неможливо їхати швидше ніж 80 кілометрів на годину. Просто неможливо, навіть якби я був Джеймсом Бондом. Потім виходить із машини людина з шаленими очима і тримає руку на кобурі пістолета. Не представляючись, вимагає посвідчення водія. Я йому показую посвідчення народного депутата...

Костенко каже, що Бачурін намагався вирвати у нього посвідчення.

— Я — народний депутат, машина — з номерами Верховної Ради. Я йому показую посвідчення. Це все ігнорується! Просто намагається випхати мене з машини. Як ви вважаєте: чи міг я йому відповісти по-чоловічому? Матом відповісти, чи ще щось? Ясна річ, що міг!

За словами Костенка, його помічник підійшов до старшого по наряду, який сидів за кермом. Сказав, аби той заспокоїв свого колегу.

— При цьому на вимогу вийти з машини я виходжу. Відчиняю двері, а йому здалося, що я його цими дверима вдарив. Як я міг його дверима вдарити? Двері — в петлях. Я ж не зняв їх із петель і не почав лупити його по голові!

Нардеп стверджує, що потім інспектор схопив його за піджак.

— Я намагався звільнитися... Як чоловік, захищаючи свою гідність, честь і достоїнство, — каже Костенко. — У цей момент підбігли прапорщик і мій помічник. Почали нас розштовхувати. Я не виключаю, що, коли нас рознімали, його десь там хтось зачепив. Після того як нас розняли, вони сіли в машину й поїхали заднім ходом на величезній швидкості.

Нардеп дивується, чому відразу не викликали працівників прокуратури. Переконує, що він не втікав.

— Я поїхав до голови обласної ради. Подзвонили начальникові ДАІ області, — продовжує Костенко. — Попросили його приїхати, щоб на місці розібратися. Начальник ДАІ приїхав через годину п"ятдесят хвилин. Повідомив, що він уже нічого зробити не може і їде до Києва давати брифінг.

Нардеп переконаний: якби не його опозиційність, ніхто б не звернув на цей випадок уваги.

— Кому потрібен Костенко? — підвищує голос. — Але тут така удача привалила — роздути скандал! Інцидент виїденого яйця не вартий! Але я представник політичної сили, яка в даний момент перебуває в опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Павла Костенка звинувачують у побитті даїшника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути