середа, 29 вересня 2010 06:29

"Партію регіонів бісить те, що рейтинг у них обвалився вдвічі"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідер ”Батьківщини” Юлія Тимошенко виступає перед своїми партійцями у штабі цієї політсили у Києві 28 вересня
Лідер ”Батьківщини” Юлія Тимошенко виступає перед своїми партійцями у штабі цієї політсили у Києві 28 вересня

До зали офісу партії "Батьківщини" заходить Юлія Тимошенко. Поруч ідуть екс-віце-прем"єр Григорій Немиря та голова Київської обласної парторганізації нардеп Костянтин Бондарєв — власник торгової марки горілки "Бондарев". Їх стоячи оплесками вітають близько 100 делегатів обласної партконференції "Батьківщини". У порядку денному одне питання — висунення кандидатів у депутати до Київської облради.

Обласним осередком "Батьківщини" на Київщині називають дві організації. Одну підтримує керівництво партії, другу — влада. Через це Юлія Тимошенко звинувачує Партію регіонів у захопленні її осередків.

— Моя присутність як лідера партії говорить про те, що ця конференція "Батьківщини" є єдиною легітимною, — каже з трибуни Юлія Тимошенко, 49 років. — 25 липня наша команда Київської області законно одноголосно переобрала свого нового керівника. Але адміністративний ресурс грубо втрутився в наше партійне життя і відмовився брати до відома рішення обласної конференції. Партія регіонів поставила самозванця (Володимира Майбоженка, екс-керівника обласного осередку "Батьківщини". — "ГПУ"). Видала йому фальшиву печатку і посвідчення. Він не є членом партії. Ми будемо доповідати це питання 5 жовтня на Парламентській асамблеї Ради Європи. Це таке обличчя нового президента держави? Їх сьогодні найбільше бісить те, що рейтинг у них обвалився вдвічі.

Тимошенко говорить 35 хв. Більшість уважно слухають. Одна делегатка не витримує, дістає печиво й починає потихеньку їсти. У цей час Бондарєв зачитує прізвища 57 кандидатів у депутати облради. Очолює його лікар-гінеколог, заступник голови Київської облради Лариса Піотрович. Далі йдуть підприємець, голова фракції БЮТ у Київоблраді Володимир Подрєзов, екс-начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Сквирської райдержадміністрації, зараз безробітний депутат облради Валентин Баранівський, підприємець із Бородянського району Володимир Добрянський та екс-глава Держказначейства — Тетяна Слюз.

Турчинов не зможе проводити зустрічі з людьми

— Вимагаю вивести зі списку Подрєзова! Він брехлива людина, — вигукують із зали.

— Це мій працівник, — тихо каже Подрєзов сусідові. — Узяв його по рекомендації Турчинова. От тому і держу.

Делегати пропонують включити до першої п"ятірки екс-віце-прем"єра Олександра Турчинова.

— Я би просила його відвід прийняти не тому, що він не хоче, а тому, що в нього є велика інша робота, — втручається Тимошенко. — Він у нас незмінний керівник штабу. Тому не зможе проводити зустрічі з людьми, приділяти цьому увагу.

Присутні одноголосно приймають список кандидатів. Перший — Костянтин Бондарєв.


"Регіонали" відповіли Юлії Тимошенко

Партія регіонів опублікувала на своєму інтернет-сайті офіційне спростування з приводу звинувачень Юлії Тимошенко.

— Те, що відбувається в цій партії, — логічний фінал політичної сили, штучно побудованої на "вождівському" принципі. Розвал "Батьківщини" — це результат провального лідерства Тимошенко та невиконаних обіцянок. Вона втрачає контроль над партією і намагається звинуватити в цьому опонентів.

Зараз ви читаєте новину «"Партію регіонів бісить те, що рейтинг у них обвалився вдвічі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі