пʼятниця, 04 липня 2008 16:42

Партію Олександра Мороза не взяли до Соцінтерну

Соціалістичній партії України відмовили у членстві в Соцінтерні. Таке рішення ухвалив конгрес цієї організації. Він відбувався із 30 червня по 2 липня в Афінах.

СПУ є консультативним членом Соцінтерну. Це дозволяє брати участь в зустрічах її представникам, однак вони не можуть голосувати під час прийняття рішень.

Євген Філіндаш, 31 рік, вийшов із Соцпартії кілька місяців тому. Вважає, що причиною відмови у членстві в Соцінтерні став відступ СПУ від принципових для лівих речей.

— Керівництво партії захопилося боротьбою за владу, — говорить Філіндаш. — Заради неї готові робити все. Зокрема, йти на занадто тісні союзи з олігархами. Це помітили не лише в Україні, а й у Соцінтерні.

"ГПУ" зателефонувала лідеру СПУ Олександрові Морозу, 64 роки. Той коментувати рішення Соцінтерну відмовляється. Просить спілкуватися із прес-службою. Там кажуть, що голова партії погано почувається і попросив не турбувати його. Говорять, що на інтернет-сайті СПУ з"явиться пояснення партійної позиції від секретаря СПУ із пропаганди Ярослава Мендуся, 48 років.

Однак повідомлення про відмову Соцпартії в членстві в Соцінтерні на партійному сайті не з"являється. Оприлюднюють лише інформацію про участь делегації СПУ в конгресі. "Ми задоволені тональністю зустрічей і обговоренням напрямків реформування Соціалістичного інтернаціоналу", — передають слова Ярослава Мендуся.

Соцінтерн — міжнародна неурядова соціал-демократична організація. Створена 1951 року в німецькому місті Франкфурт-на-Майні. Її членами є 169 партій лівого спрямування.

Зараз ви читаєте новину «Партію Олександра Мороза не взяли до Соцінтерну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі