вівторок, 29 травня 2007 19:20

Партія регіонів може створити блок із Кінахом

Партія регіонів може створити блок із Кінахом

Депутати з владної коаліції учора вперше за два з половиною місяці мали голосувати у парламенті разом з опозиціонерами. Однак ні зранку, ні в обід цього не відбулося. Лідери фракцій домовлялися, як подолати існуючі розбіжності. А прості нардепи блукали кулуарами парламенту та спілкувалися із журналістами. "Регіонал" Тарас Чорновіл, 42 роки, розповів "ГПУ" бачення ситуації його партією.


Чи вдасться за два дні ухвалити всі необхідні для проведення дострокових виборів закони?

— Якщо питання узгоджені, з голосуванням проблем немає. Законопроекти голосуються один за одним. Це може пройти навіть за лічені години. А два дні взято з розрахунку на те, що деякі законопроекти ще досі не узгоджені, і щодо них мусять бути ще якісь консультації і доопрацювання.

Що саме не узгоджено?

— Основне — щодо імперативного мандату, внесення змін до Закону "Про статус народного депутата України". На цьому наполягають Ющенко і Тимошенко, але ми маємо дуже серйозні заперечення.

Це може призвести до розриву домовленостей?

— Я не готовий про це говорити, тому що не знаю обставин. Можливо, наші повністю погодилися на імперативний мандат.

Коли відбудеться з"їзд Партії регіонів?

— Залежить від того, коли будуть оголошені позачергові вибори, тобто буде указ президента. Упродовж 20 днів після цього мають відбутися з"їзди щодо висунення кандидатів у депутати.

Чи може Партія регіонів піти на вибори із соціалістами?

— З обох боків є противники і прихильники. Рішення немає.

З одного боку, соціалісти розуміють, що є загроза неподолання тривідсоткового бар"єру. З іншого, добре спланувавши передвиборну кампанію і пройшовши до парламенту, вони можуть мати навіть "золоту акцію", більшу самостійність і незалежність.

Моя власна позиція зводиться до того, що треба йти нашим партійним списком з включенням тих людей, яких ми вважаємо у наступному парламенті корисними, потрібними і важливими для Верховної Ради України.

Група Кінаха може потрапити до вашого списку?

— Розмови ведуться, але який буде остаточний результат — ніхто сказати не може. І я в тому числі.

Які є варіанти?

— Можливо, це об"єднання в нашому партійному списку. Просто вони призупиняють своє партійне членство на час виборів. Після виборів відновлюють так, як це передбачено законом про вибори. Хоча варіант створення блоку з Кінахом теж є дуже ймовірним.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів може створити блок із Кінахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі