вівторок, 04 березня 2008 17:53

Партія регіонів може ініціювати відставку Кабміну

Автор: фото: УНІАН
  Юлія Тимошенко на переговорах з головою ”Газпрому” Олексієм Міллером 21 лютого під час свого візиту до Росії
Юлія Тимошенко на переговорах з головою ”Газпрому” Олексієм Міллером 21 лютого під час свого візиту до Росії

Вчора в політикумі почали говорити, що Верховна Рада може висловити недовіру урядові Юлії Тимошенко. З опозицією за відставку прем"єрки нібито могли проголосувати "нашоукраїнці", близькі до голови Секретаріату президента Віктора Балоги, а також деякі "бютівці". Подейкують, що виконувачем обов"язків керівника уряду міг би стати нинішній міністр оборони Юрій Єхануров.

"ГПУ" розпитала про ситуацію в народних депутатів. "Бютівець" Михайло Волинець, 51 рік, чув про підготовку опозицією висловлення уряду недовіри. Каже, що БЮТ вжив необхідних заходів. Яких саме, не уточнює.

Представники Партії регіонів минулого понеділка говорили, що чують про це вперше. Однак вже у вівторок "регіонал" Юрій Мірошниченко, 38 років, заявив протилежне:

— Якщо газова криза триватиме, то ми не виключаємо можливості ініціювання відставки уряду Юлії Тимошенко. Але нам цього не хотілося б.

Минулого понеділка російський "Газпром" скоротив постачання до України газу на 25%. А вчора ввечері оголосив, що скорочує їх ще на 25%.

Уряд навмисне не платить за газ, який споживає Україна

Газова політика Тимошенко викликала хвилю невдоволення в парламентській коаліції. Дехто з "нашоукраїнців" на умовах анонімності говорить, що уряд навмисне не платить за газ, який споживає Україна. Мовляв, Тимошенко провокує росіян, щоб в очах українців виглядати борцем із загарбницькою Росією. Однак відставки прем"єра коаліціанти не хочуть.

Учора в кулуарах Верховної Ради про висловлення недовіри уряду говорили найбільше. Лідер блоку свого імені Володимир Литвин сумнівається, що до порядку денного може бути внесена така постанова. Однак член фракції "НУ-НС" 38-річний Олесь Доній навпаки вважає це цілком можливим.

— Зараз намагаються зібрати необхідну кількість голосів для цього, якраз із боку неформальної широкої коаліції, — стверджує "нашоукраїнець".

Опозиція вимагала, щоб уряд прийшов до сесійної зали і відзвітував по газових питаннях. Саме тоді могла б виникнути зручна ситуація для висловлення недовіри Кабміну.

"Бютівці" кажуть, що тему відставки мусуватимуть ще не один місяць. Відповідальність за газові проблеми буде лише однією з причин, вважають вони.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів може ініціювати відставку Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі