четвер, 06 вересня 2007 17:09

Партія регіонів ініціює референдум щодо мови та НАТО

Керівник виборчого штабу Партії регіонів Борис Колесніков, 44 роки, та його соратниця Ганна Герман, 48 років, позавчора дали пресконференцію. Вона відбулася в приміщенні столичного кінотеатру "Зоряний".

Ще за півгодини до початку Герман підходить до столу. Стукає рукою по мікрофону. Щось розглядає та йде. Через кілька хвилин підходить якийсь чоловік.

— Раз, два, три, — перевіряє мікрофон, по якому стукала Герман.

Рівно об одинадцятій "регіонали" розпочинають брифінг. Колесніков у класичному чорному костюмі, а Герман у сірому піджаку, спідниці та прозорій блузці, крізь яку видно бюстгальтер.

Герман у сірому піджаку, спідниці та прозорій блузці, крізь яку видно бюстгальтер

Вона каже, що Партія регіонів пропонує всім учасникам дострокових виборів підписати так званий Кодекс честі. Апаратура спотворює деякі слова "регіоналки".

— Та зробіть щось із тим мікрофоном! — озирається вбік. — Ми відмовилися від чорного піару, щоб вибори були чесними. Основними принципами Кодексу честі є: не обзивати свого партнера, не використовувати якихось неперевірених фактів, не обманювати виборців.

Далі передає слово Колеснікову. Той повідомляє, що Партія регіонів ініціює всенародний референдум.

— Первый вопрос звучит так: "Согласны ли вы, чтобы государственными языками в Украине были украинский и русский языки?", — розповідає Колесніков. — Второй: "Согласны ли вы, чтобы главы районных и областных государственных администраций избирались гражданами Украины прямым голосованием?". И третий: "Согласны ли вы, чтобы Украина была постоянно нейтральным государством, которое не участвует в военных блоках?".

Каже, що Партія регіонів планує зібрати 9 млн підписів. Підготовка референдуму, за словами Колеснікова, розпочинається з 6 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів ініціює референдум щодо мови та НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі