вівторок, 14 вересня 2010 03:45

Партійці Тігіпка скаржаться на тиск влади

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Олександра Павленко, юридична консультантка лідера партії ”Сильна Україна” Сергія Тігіпка, та його заступник Кость Бондаренко під час прес-конференції у столичному ресторані ”М.Олів’є” 13 вересня
Олександра Павленко, юридична консультантка лідера партії ”Сильна Україна” Сергія Тігіпка, та його заступник Кость Бондаренко під час прес-конференції у столичному ресторані ”М.Олів’є” 13 вересня

На Дніпропетровщині 26 осередків партії віце-прем"єра Сергія Тігіпка "Сильна Україна" не можуть отримати свідоцтв про зміну назви. До листопада минулого року партія мала назву "Трудова Україна".

— У Дніпропетровській області органи юстиції вимагають від нас документи, які, згідно із законодавством, не потрібні, — каже на прес-конференції 28-річна Олександра Павленко, юридичний радник Тігіпка.

Вона із заступником віце-прем"єра 41-річним Костем Бондаренком у понеділок скликає журналістів на сніданок до столичного ресторану "М.Олів"є". Павленко приїжджає туди чорним "лексусом" із водієм. 10 хв. чекає на Бондаренка, потім починає говорити без нього. На столі перед нею бутерброди, тости з медом, оладки, компот і кава. Такими ж наїдками пригощають журналістів.

— Коли ми змінили назву, потрібно було подати до місцевих органів юстиції протокольне рішення, рішення про обрання нового керівництва, старе свідоцтво з назвою та відомості про кількість людей, — розповідає Павленко. — Натомість від нас вимагають усе нові та нові документи. Зокрема, договір про оренду приміщення. Це не передбачено законодавством. Через адміністративний тиск ми не подали наших кандидатів до територіальних виборчих комісій. Зможемо отримати свідоцтво та висунути свої кандидатури тоді, коли комісії будуть сформовані до самого низу. Тому наша партія може бути усунена від контролю за підрахунком голосів. А під час його можуть бути використані схеми, коли та чи інша партія має отримати потрібний результат.

Подібна ситуація з реєстрацією — на Луганщині та в Криму. Тривають суди.

Наша партія може бути усунена від контролю за підрахунком голосів

— Вважають, що чим ми будемо слабшими, тим із нами буде легше домовитися, — долучається до розмови Бондаренко. — Соціологія показує, що у Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Харківській областях наші рейтинги близько 20 відсотків.

— До того ж Партія регіонів порушує законодавство по місцевих виборах, — додає Павленко. — Минуло два дні, відколи заборонена агітація, бо Центральна виборча комісія ще не зареєструвала всіх учасників виборів. Ми свою агітацію призупинили, але по всій країні висять біґ-борди Партії регіонів з їхнім логотипом. Боротися — це гаяти час. У ЦВК нам говорять, що це соціальна реклама. Є інформація, що в них уже готові рішення, якими завчасно схвалюють такі борди та рекламні ролики.

Зараз ви читаєте новину «Партійці Тігіпка скаржаться на тиск влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі