четвер, 26 лютого 2009 18:58

Параска Королюк не змогла привітати Ющенка з днем народження

Автор: фото: УНІАН
  Президент Віктор Ющенко і Параска Королюк після сходження на Говерлу, 18 липня 2008 року
Президент Віктор Ющенко і Параска Королюк після сходження на Говерлу, 18 липня 2008 року

Креветки, запечена у фользі форель, горілка "Гетьман", бельгійське пиво і текіла — цим пригощали гостей на дні народження президента Віктора Ющенка. 23 лютого він у карпатській резиденції "Синьогора" на Івано-Франківщині відзначив своє 55-річчя.

Напередодні у Секретаріаті президента заявляли, що глава держави жодних святкувань не влаштовуватиме. Однак потім у пресі з"явилася інформація щодо "Синьогори". Вітати Ющенка прилетів цілий літак працівників президентської канцелярії.

Наступного дня керівник головної служби інформаційної політики Секретаріату президента 38-річна Лариса Мудрак повідомила, до президента літали лише Віктор Балога і прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова. Причому за власний рахунок. Назвати інших гостей відмовилася. Каже, що не знає, за чиї кошти було організовано їхній переліт і фуршет у Віктора Ющенка.

— Думаю, за власний рахунок президента, але не впевнена, — продовжує Мудрак. А Ірина Ванникова не брала слухавки.

Однією з останніх президента привітала прем"єрка Юлія Тимошенко — святкову телеграму надіслала під вечір.

Уперше за останні п"ять років не вдалося поздоровити Ющенка 69-річній Парасковії Королюк із Дорогичівки Заліщицького району на Тернопільщині. Досі не одужала після того, як її побили в Києві на початку грудня минулого року. Баба Параска хотіла покласти квіти до пам"ятника Чорноволу, коли це робили перші особи держави. Розповідає, що їй зламали ребра.

— Вже два тижні як повернулася з лікарні додому, — говорить. — Не скажу, що в тяжкому стані, але ще в серйозному. Лежу ото і плачу, що не можу Ющенка привітати. Я ж взялася опікуватися над ним, як над сином.

Після одужання Параска Королюк таки планує відвідати й привітати президента. Хоча ще не придумала, що подарує — через слабкість не до того було. У попередні роки дарувала Ющенкові щось зроблене власними руками або руками її дітей. Зокрема вишиванку.

— Я ніколи на всі ці їхні зібрання, п"янки не ходила — мене то не цікавило, — каже жінка. —  Приїздила в Київ, ішла до президента, й мене до нього пускали.

Зараз ви читаєте новину «Параска Королюк не змогла привітати Ющенка з днем народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі