середа, 30 травня 2007 17:45

Опозиція і коаліція обмінювалися звинуваченнями

Автор: фото: reuters
  Учора народні депутати від коаліції обзивали президента рейдером. Через це опозиція залишила сесійну залу, а коаліція оголосила перерву до обіду. Після цього прибиральниця знову наполірувала депутатські місця
Учора народні депутати від коаліції обзивали президента рейдером. Через це опозиція залишила сесійну залу, а коаліція оголосила перерву до обіду. Після цього прибиральниця знову наполірувала депутатські місця

Президент Віктор Ющенко учора вранці провів зустріч з головою Верховної Ради Олександром Морозом, прем"єр-міністром Віктором Януковичем, першим віце-прем"єром Миколою Азаровим та лідеркою БЮТу Юлією Тимошенко. Обговорювали питання, які парламент мав розглянути на засіданні.

Тим часом у залі Верховної Ради зібралися народні депутати від коаліції. З опозиціонерів майже нікого немає. Нардепи від коаліції скоса дивляться на порожні місця опозиціонерів. За декілька хвилин до зали заходить частина "бютівців".

— Нам поки що нема з чим працювати, — каже головуючий віце-спікер Адам Мартинюк у мікрофон. — Лідери фракцій та представники робочої групи узгоджують законопроекти, які має розглянути парламент.

До трибуни виходить соціаліст Ярослав Мендусь, 46 років, кладе перед собою листочок і читає з нього:

— Якщо президент продовжуватиме тиск на Конституційний суд, прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ та районні суди, це означатиме, що він вирішив порушити всі домовленості.

Нардеп закликає Ющенка припинити "політичне рейдерство".

— Війни не буде, тому перестаньте займатися піаром, — підвищує голос Мендусь.

Після цього бере слово "бютівець" Олег Білорус, 67 років.

— Такі провокаційні заяви нічого не дають, — каже він.

Коаліція не хоче виборів

За півгодини опозиціонери залишають залу. З"являється Олександр Мороз. Розповідає, що тривають дискусії щодо змін до закону про вибори та імперативного мандату, які входять у пакет документів із виходу з політичної кризи. Додає, що є розбіжності щодо голосування громадян, які перебувають за кордоном.

Спікер оголошує перерву в засіданні до 14-ї години.

У кулуарах 32-річний "нашоукраїнець" Руслан Князевич говорить:

— Наші всі тут. Ми будемо в залі, коли будуть досягнуті всі домовленості. Але найбільша проблема на сьогодні в тому, що коаліція не хоче виборів.

Нардеп від БЮТу Анатолій Семинога, 46 років, вважає, що комуністи та соціалісти намагатимуться зірвати досягнуті домовленості.

— Опозиція покинула зал, тому що з"явилася заява, що Янукович відкликав свій підпис під угодою між президентом, прем"єром та спікером — заявляє "бютівець" Андрій Шкіль, 43 роки. — Все, про що ми домовлялися, відкликане!

42-річний "регіонал" Тарас Чорновіл це спростовує:

— Якщо це дійсно буде, тоді Партія регіонів припинить будь-які переговори. А так це просто незрозуміла політична гра.

Після обіду у Верховній Раді оголошують про евакуацію. Мовляв, хтось анонімно повідомив, що парламент заміновано. Трохи згодом, після перевірки, виявилося, що ніяких мін не було.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція і коаліція обмінювалися звинуваченнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі