вівторок, 17 серпня 2010 07:24

Опоненту Віктора Януковича стало зле

У Печерському райсуді столиці продовжується суд проти президента Віктора Януковича. До нього позивається хмельничанин Володимир Волосюк, 68 років. Каже, що глава держави образив його честь і гідність, коли у квітні у Страсбурзі не визнав Голодомор геноцидом українців.

— Можна я тут покладу ножичок? В мене невеликий є, — запитує Волосюк в охоронця суду, заходячи до будівлі у середу.

Кладе ніж до камери схову та підіймається на третій поверх разом зі своїм представником 38-річним Андрієм Мохником, керівником київського осередку б"єднання "Свобода".

На початку засідання заявляє, що має бажання зробити відвід судді Галини Супрун — вона не викликала повісткою його представників. Суддя не погоджується.

— Прошу вас до слова, — каже йому.

— Я не виступатиму, бо погано себе почуваю, — відказує Волосюк.

— Чим ви підтвердите це? Довідки не маєте, тому я продовжую засідання.

— Я викличу лікарів, щоб вони підтвердили, що ви мене доводите до такого стану, що я не можу говорити, — підвищує голос Волосюк. Розмовляє із суддею стоячи. Його обличчя червоніє. — Ви мене морально вбиваєте! Це що, гестапо? Фільм знімають "17 мгновений весны"? Я вам пояснюю, не можу говорити, бо погано почуваюся. Перенесіть засідання.

Суперечка триває 20 хв. За цей час Володимир Волосюк щонайменше 12 разів просить перенести засідання. Суддя відмовляє, мовляв, не бачить для цього офіційних підстав.

— Я роблю офіційну заяву. Я захворів від вас, — додає Волосюк. — У мене головні болі. Я не можу зараз давати пояснення, але й не відмовляюся від них. Якщо ви не перенесете засідання, я направлю скаргу на вас у Раду суддів. Своїми діями ви довели мене до псіхозу!

Суддя продовжує засідання, пропонує виступити Мохнику. Той 2 год. розповідає про Голодомор. О 21.00 Галина Супрун оголошує перерву до наступного ранку. Волосюк виходить на вулицю. Почувається недобре й викликає ""швидку"". Лікарі фіксують підвищення тиску, роблять кардіограму та укол.

Наступного дня Волосюк передав судді телеграму про стан здоров"я, який погіршився, і відмовився брати участь у засіданні. Суддя заявила, що не зупинятиме процес.

— Судячи з того, як велося засідання, рішення буде на користь Януковича, — говорить Мохник. — У такому випадку ми будемо оскаржувати його в Апеляційному суді.

.

Зараз ви читаєте новину «Опоненту Віктора Януковича стало зле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі