середа, 22 серпня 2007 17:54

Оніщук розповів про домашнє голосування

Окружний адміністративний суд Києва зобов"язав Центральну виборчу комісію встановити вимоги щодо голосування на дому. Учора про це рішення розповів заступник керівника центрального штабу "Нашої України—Народної Самооборони" Микола Оніщук, 49 років.

— Прохання щодо голосування на дому має бути вмотивованим. Має бути підтверджена нездатність громадян пересуватися самостійно, — говорить він.

"Нашоукраїнець" приходить на зустріч із журналістами з прес-секретарем блоку НУ-НС Юлією Єршовою. На столі розкладає рішення суду. Читає його, а потім кілька слів додає від себе. Каже, що коли виборець вирішив голосувати вдома, то зобов"язаний написати відповідну заяву до окружної комісії. Її має затвердити або лікар швидкої допомоги, або нотаріус, або уповноважений працівник ЖЕКу чи відділу кадрів на роботі.

— Прийняття такого рішення унеможливить дії політичних сил, які сподівалися використати голосування вдома з метою впливу на результати виборів, — зазначає Оніщук. — А можливо, і їх фальсифікацію.

Говорить, що досвід проведення виборів 2002–2004 років свідчить про дуже високий рівень голосування громадян вдома в східному й південному регіонах. Нагадує, що у Луганську тоді таким чином голосували близько третини всіх виборців.

Зараз ви читаєте новину «Оніщук розповів про домашнє голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі