пʼятниця, 14 березня 2008 16:58

Омельченко звинувачує Черновецького в прогулах

На сьогоднішню прес-конференцію колишній міський голова Києва, а нині нардеп-"нашоукраїнець" 69-річний Олександр Омельченко запізнився на 5 хв. Пообіцяв, що буде об"єктивним у висловлюваннях про нинішню столичну владу.

— Я запізнився на три хвилини, — одразу говорить.

Омельченку кажуть, що на більше. Він виймає з кишені годинник і переводить стрілку. На стіл кладе папери й газету. Кілька хвилин говорить про весняну погоду і настрій. Потім розповідає, як нинішній міський голова Леонід Черновецький порушує закони.

— Він повинен організовувати і проводити засідання міськради, як записано у законі, — каже Омельченко. — Організовує чи ні? І так, і ні. А те, що не головує, — точно.

Замість Черновецького засідання веде секретар Київради Олесь Довгий. Він має на це право, коли мер лікується або у відрядженні.

— Тобто Черновецький прогулює, — додає Омельченко. — На роботу приїжджає, коли хоче. А коли не хоче — не приїжджає!

Час від часу Омельченко вмощується зручніше на стільці. Розповідає, що за законом усі рішення Київради протягом місяця треба друкувати в муніципальній газеті. Тільки після цього вони набувають чинності. А Черновецький цього не робить.

"Нашоукраїнець" розповідає про "розбазарені" Черновецьким 3 млн гектарів землі, продані стратегічні об"єкти столиці. Називає створену президентом слідчу комісію з розслідування дій Черновецького "антикомісією":

— Там немає представників Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки. Її результати на 90 відсотків відрізнятимуться від висновків уряду.

Говорить, що Віктор Ющенко закриває очі на злочини Черновецького. Каже, що в його секретаріаті все робиться з відома президента. Додає, що Ющенко повинен був звільнити Черновецького ще рік тому.

Позавчора президент Віктор Ющенко відсторонив Леніда Черновецького від виконання обов"язків голови Київської міської держадміністрації на 15 діб. За цей час спеціальна комісія проведе службове рослідування щодо можливого порушення мером законів України.

Зараз ви читаєте новину «Омельченко звинувачує Черновецького в прогулах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі