понеділок, 07 липня 2008 17:27

Олексій Івченко може стати послом у Туркменістані

  Екс-голова ”Нафтогазу” Олексій Івченко говорить, що мав хороші відносини із попереднім президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим
Екс-голова ”Нафтогазу” Олексій Івченко говорить, що мав хороші відносини із попереднім президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим

Послом України в Туркменістані може стати колишній голова "Нафтогазу" Олексій Івченко, 45 років. Київ очікує згоди на це Ашгабата — так званого агріману.

Нині Івченко відпочиває за кордоном. "ГПУ" телефонує йому на мобільний.

— У нашому житті все може статися, — ухиляється від відповіді про його можливе  призначення. — Говоритимемо після оприлюднення указу президента.

Півтора року тому в одному з інтерв"ю Олексій Івченко розповідав, що мав гарні відносини з тодішнім президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим і погасив  заборгованість України за газ.

— Єдиний раз в історії газових переговорів нам удалося 2005 року знизити ціну на туркменський газ із 58 доларів до 44, — говорив тоді екс-голова "Нафтогазу".

У травні 2006-го уряд звільнив Івченка. Його звинувачували у відсутності угоди між "Нафтогазом" і російським "Газпромом" та у провалі газових переговорів із Туркменістаном.

За місяць перед відставкою голова "Нафтогазу" став учасником скандалу: державна компанія придбала для нього "Мерседес" елітного класу, який коштував понад 1млн грн. Після публікацій про це у пресі президент змусив Олексія Івченка продати це авто.

Послом України в Туркменістані нині є Віктор Майко. Позавчора він відсвяткував 48-річчя. На цій посаді працює з березня 2005 року. Із травня 2006-го Майко є ще й послом в Афганістані за сумісництвом.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Івченко може стати послом у Туркменістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі