четвер, 21 жовтня 2021 07:05

Олександр Корнієнко став першим заступником голови Верховної Ради

Автор: GETTY IMAGES
  Заступник голови фракції ”Слуга народу” Олександр Корнієнко піднімається на трибуну Верховної Ради 19 жовтня. Нардепи мають голосувати за його призначення на посаду першого віцеспікера. Після ухвалення рішення на місцях аплодують
Заступник голови фракції ”Слуга народу” Олександр Корнієнко піднімається на трибуну Верховної Ради 19 жовтня. Нардепи мають голосувати за його призначення на посаду першого віцеспікера. Після ухвалення рішення на місцях аплодують

— Парламенту потрібна модернізація, інакше довіра до Верховної Ради, яка становить 3 відсотки, далі падатиме, — каже заступник голови фракції "Слуга народу" 37‑річний Олександр Корнієнко 19 жовтня. Того ж дня його призначили першим заступником голови Верховної Ради. На цій посаді замінить 45‑річного Руслана Стефанчука, якого обрали головою Ради 8 жовтня. Напередодні у відставку відправили Дмитра Разумкова, 38 років.

За призначення Корнієнка голосували 256 нардепів. Із них 222 голоси "за" дала фракція "Слуга народу", 13 — група "Партія "За майбутнє", 17 — "Довіра" й четверо позафракційних. "Батьківщина", ОПЗЖ, "Європейська солідарність" утрималися.

Корнієнко народився в Києві 1984 року. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю "хімічні технології та інженерія". Навчався у Вісбаденській академії психотерапії в Німеччині. Був гітаристом, вокалістом і продюсером музичного гурту "2Саша". З листопада 2018‑го почав працювати в передвиборчій кампанії Володимира Зеленського. У травні 2019 року очолив штаб "Слуги народу". У липні 2019‑го на парламентських виборах потрапив до Верховної Ради за сьомим номером партійного списку.

Запам'ятався сексистським скандалом, що стався в червні 2020‑го: із головою фракції "СН" Давидом Арахамією назвали колегу "сосною корабельною".

У декларації Корнієнко зазначив земельну ділянку площею 1,3 тис. "квадратів" на Київщині. Там же має у власності половину будинку. На дружину Ольгу оформлені дві квартири — в Києві на понад 100 "квадратів" та в Черкасах — на 84,5 кв. м. У родини є один автомобіль "Сітроен С5". Торік у Раді заробив 510 тис. грн. Ще 8 тис. грн — відсотки в банках. Дружина за підприємництво й роботу в університеті отримала 741 тис. грн. 23 тис. грн — соціальні виплати. Готівкою родина має понад 2,3 млн грн. На рахунках у банках — 758 тис. грн. Подружжя виховує двох доньок.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Корнієнко став першим заступником голови Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі