понеділок, 18 серпня 2008 18:34

Олександр Чалий написав заяву на звільнення

Президент Віктор Ющенко збирається прийняти відставку заступника керівника свого секретаріату Олександра Чалого, 54 роки. В канцелярії глави держави цю інформацію не підтверджують. Кажуть, Чалий написав заяву на звільнення, але перебуває у відпустці. Усі питання вирішать після його повернення до Києва.

У секретаріаті Чалий опікується питаннями зовнішньої політики. Директор Інституту глобальних стратегій 52-річний Вадим Карасьов підтверджує, що той у відставку таки піде.

— Він відповідально відпрацював на посаді, але в зовнішній політиці тримався лінії позаблоковості й нейтралітету. Після війни на Південному Кавказі ця позиція стає протилежною курсу президента на інтеграцію до колективної безпеки, — продовжує Карасьов.

Він вважає, що Олександр Чалий зможе працювати на Блок Юлії Тимошенко чи Партію регіонів. Адже і ті, й інші тримаються нейтралітету в оцінках грузинської війни.

— Не треба забувати, що Чалий був радником Януковича, коли той балотувався на посаду президента, — додає експерт.

Можливими кандидатами на посаду заступника глави Секретаріату президента називають посла України в Польщі Олександра Моцика та представника при Євросоюзі Андрія Веселовського.

Уперше розмови про можливу відставку Чалого з"явилися у травні. Тоді його дружина Інна Новак на виборах до Київради стала депутатом за списками Блоку Юлії Тимошенко.

На нинішній посаді Олександр Чалий працює з вересня 2006 року. До того він був послом України в Румунії та заступником міністра закордонних справ.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Чалий написав заяву на звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі