вівторок, 20 серпня 2019 07:35

Новий уряд обіцяють сформувати за два дні

— Два дні роботи нового парламенту, думаю, достатньо, — каже представник президента в Кабінеті міністрів 37-річний Андрій Герус. Так відповів на запитання журналістів сайту "Главком", скільки часу потрібно для формування нового уряду.

— Є кандидати, але я не хочу називати прізвища. Тому що це стимулює надто бурхливе обговорення, — говорить Герус.

Верховна Рада 9-го скликання проведе перше засідання 29 серпня. У ній працюватимуть 254 нардепи від партії "Слуга народу". Для ухвалення рішень у парламенті треба не менше 226 голосів. Парламент призначає прем'єр-міністра та уряд. У політсилі називають четвірку ймовірних кандидатів на посаду прем'єра: це голова НАК "Нафтогаз України" 41-річний Андрій Коболєв, виконавчий директор тієї ж компанії 42-річний Юрій Вітренко, заступник керівника Офіса президента з економічних питань 35-річний Олексій Гончарук і заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді 41-річний Владислав Рашкован.

Уряд Володимира Гройсмана працює четвертий рік. Туди ввійшли шість віце-прем'єрів і 16 міністрів. Керівника Мін­охорони здоров'я тоді не призначили. З липня 2016-го його обов'язки виконує Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд обіцяють сформувати за два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі