середа, 18 серпня 2010 06:57

"Нова влада нас добре "нагнула"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Члени Федерації профспілок пікетують під українським представництвом Міжнародного валютного фонду 17 серпня
Члени Федерації профспілок пікетують під українським представництвом Міжнародного валютного фонду 17 серпня

"Ганьба МВФ! Ганьба!" — кричить у мегафон чоловік, який прямує столичним Кловським узвозом зранку у вівторок. Із ним ще з півсотні осіб, переважно пенсійного віку. Люди в блакитних паперових капелюхах та жилетах із написом "Федерація профспілок України. Гідного життя людині праці".

О 10.00 підходять до нової висотки з червоної цегли із затемненими вікнами. Тут розташоване українське представництво Міжнародного валютного фонду. До мітингувальників підходить міліціонер:

— Прошу вести себе спокійно, — дивиться дозвіл на проведення мітингу. Неподалік перекурюють із десяток його колег.

Двоє хлопців виходять наперед із великим плакатом "Федерація профспілок вимагає узгодження ціни на газ!". На ньому зображено восьминога на грошах. Він залазить до кишені чоловікові біля кухонної плити.

Мітингом керують двоє заступників голови Федерації профспілок — Сергій Українець та Сергій Кондратюк.

Нічим не виправдане підвищення цін на газ

— МВФ дозволяє собі цинічно втручатись у внутрішню політику держави, — говорить у мегафон 52-річний Сергій Українець. — Нічим не виправдане кількаразове підвищення цін на газ для 20 мільйонів сімей, заморожування зарплати чотирьом мільйонам бюджетників, підвищення пенсійного віку жінкам та впровадження штрафів за затримку сплати компослуг.

— Да! Да! — гуде натовп.

— Хара сьогодні знаходиться між двома вогнями: між партією і профспілками. Ми це розуміємо і допомагаємо йому, — говорить Вадим Сібільов, 71 рік, голова Центрального комітету профспілок лісової галузі.

За 40 хв. із приміщення виходить Сергій Українець. Каже, представники МВФ погодилися взяти вимоги профспілок і передати їх до головної штаб-квартири у Вашингтоні. Пікетувальники починають розходитися.

— Ми розуміємо, що це лише початок, — знімає із себе агітаційний жилет 62-річний Георгій Больман. Він опікується питаннями охорони праці у Федерації профспілок.

Майже всі порозходилися. Але один із мітингувальників не вгаває:

— Нова влада нас добре "нагнула". Треба щось робити. Ми довго так не протягнемо.

Зараз ви читаєте новину «"Нова влада нас добре "нагнула"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі