понеділок, 09 липня 2007 17:26

Ніно Бурджанадзе вважає дострокові вибори правильними

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У Верховній Раді готуються до прийому з нагоди завершення сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ
У Верховній Раді готуються до прийому з нагоди завершення сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ

Учора в Києві завершилися засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ. Засідання тривали у Верховній Раді протягом п"яти днів. Парламентарії ухвалили "Київську декларацію".

У засіданні взяли участь понад 50 країн світу. Делегати жили в найпрестижніших київських готелях: "Прем"єр Палац", "Русь", "Київ", "Національний" та "Дніпро".

— Ми обов"язково будемо спостерігати за виборами в Україні, — каже на закритті сесії президент ПА ОБСЄ Горан Леннмаркер.

На відкритті ії було заочне протистояння президента Віктора Ющенка і голови  Верховної Ради V скликання Олександра Мороза. Спочатку глава держави висловив своє бачення ситуації в Україні і пішов. Потім Мороз розповідав, що "не все сказане Ющенком є правдою".

— Хорошо, когда команда в руководстве страны едина, — каже в кулуарах спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, 42 роки. — Но большого трагизма в том, что президент и спикер разговаривают на разных языках, нет. Главное, чтобы интересы страны брали верх. Здесь это не получается. Поэтому выборы — самый правильный, нормальный выход из ситуации.

Не розбирайте його, і ми обов"язково повернемося

Представникові ірландської делегації 56-річному Чарлі О"Коннору протистояння президента і спікера не подобається. Однак критично висловлюватися він не хоче.

— Усі, хто сюди приїхав, — дивиться навкруги, — вважають, що був конфлікт. Але я би не хотів називати це політичною кризою.

Тим часом у залі засідань представник української делегації Олег Білорус, 67 років, просить, аби парламентарії через кілька років знову провели сесію в Києві.

— Я бачу, ви побудували навіть спеціальну залу на внутрішньому дворі Ради, — говорить жартома Горан Леннмаркер. — Тоді не розбирайте її, і ми обов"язково повернемося.

Потім парламентарії обговорюють текст майбутньої декларації. Голосують, піднімаючи зелені картки. Лише російська та білоруська делегації не голосують.

— В нынешней ситуации в Европе сводить вопросы безопасности к двум темам — энергетической безопасности и ситуации в Белоруссии несколько странно, — обурюється член російської делегації Сергій Глазьєв, 47 років. — Мы эту резолюцию не можем поддержать, потому что она высосана из пальца.

Ельдар Обрагімов, 49 років, із Азербайджану навпаки "Київською декларацією" задоволений.

— Она в сравнении с предыдущими более обоснована, — каже. — А то, что российская и белорусская стороны ее не поддержали, — это естественно, — усміхається. — Все не могут быть довольны.

Після закриття сесії  парламентарії поспішають на прийом, який дають від імені Олександра Мороза.

Зараз ви читаєте новину «Ніно Бурджанадзе вважає дострокові вибори правильними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі