середа, 25 квітня 2007 17:27

Німченко довів Мачужак до сліз

— Не кричіть на мене, бо я можу злякатися, — іронічно каже вчора суддям Конституційного суду представник Кабінету Міністрів Василь Німченко, 57 років.

Раніше він був членом Конституційного суду. Саме Німченко був суддею-доповідачем у справі про можливість тодішнього президента Леоніда Кучми балотуватися на третій термін.

Він уже третій день підряд просить не лякати його криком, хоча судді голосу і не  підвищують. Німченко знову відмовляється відповідати на запитання п"яти суддів.

— Не можна розпинати суддів, якщо вони мають громадянську позицію, — зі сльозами на очах звертається до нього суддя Ярослава Мачужак, 51 рік.

Вона просить, аби учасники процесу "хоча б формально поважали суддів". Вибачається за емоційний виступ і відштовхує мікрофон.

Її підтримує суддя Віктор Шишкін. Каже, що учасники процесу не мають права коментувати дії суддів.

— Я утримуюсь від дачі пояснень, — повторює Німченко.— Це моє право учасника процесу.

Згодом Конституційний суд заслухав заключні виступи учасників процесу. Від сьогодні суд розглядатиме справу у закритому режимі.

Зараз ви читаєте новину «Німченко довів Мачужак до сліз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі