середа, 06 жовтня 2010 04:50

"Не будемо збуджувати суспільство, збуджене місцевими виборами"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Під час засідання парламенту 5 жовтня народний депутат Тарас Чорновіл розгадував кросворди
Під час засідання парламенту 5 жовтня народний депутат Тарас Чорновіл розгадував кросворди
"В Україні повинна бути одна державна мова - українська, - говорить учора на мітингу перед Верховною Радою пенсіонерка з Києва 72-річна Ольга Кривіхіна. - Тому ми зараз вийшли. Кричимо всьо время: "Ні русифікації!" А Азаров проти української. Він уже б на російській говорив, а не суржиком. Уши в'януть. Нащо він так говорить? Щоб дратувати людей?"

Мітинг проти законопроекту "Про мови в Україні" організувала партія "Наша Україна". Привели 250 людей із Києва та області. Роздають перехожим листа глави політради партії Валентина Наливайченка: "Є мова - є майбутнє. Русифікації - стоп!"

- Хочемо передати листа депутатам, які пройшли по списках "Нашої України", - каже "нунсівець" 39-річний Андрій Парубій. - Хочемо, аби вони підтвердили, що не проголосують за цей законопроект. До тих, хто цього не зробить, підемо з пікетом - до їхніх робочих місць, офісів.

У парламенті спікер 54-річний Володимир Литвин заявляє, що питання мови не є нагальним:

- Ці законопроекти направлені на експертизу. Давайте не будемо збуджувати суспільство, збуджене місцевими виборами.

Депутати поодинці виходять у кулуари.

- Я по вашу душу, - підходить до "литвинівця" 53-річного Сергія Гриневецького чоловік середнього віку. - Никак не могу тендер пройти. А завтра на комитете у Хомутынника будут рассматривать.

- Хорошо, я посмотрю, что можно сделать, - відповідає Гриневецький.

Поряд "регіонал" 42-річний Владислав Забарський, який був доповідачем у Конституційному суді під час розгляду подання про скасування політреформи, пояснює художнику Сергієві Пояркову подробиці розгляду справи:

- Понимаешь, проблема в сроках была. Если б через месяц приняли, уже б не было так актуально для президента. Поэтому решили спешить - и мы, и судьи.

У залі до трибуни виходить міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Розповідає про угоду співпраці між Україною і Європейським поліцейським офісом.

- Після ратифікації ми зможемо легше отримувати інформацію? - питає "регіонал" 49-річний Григорій Смітюх. - Бо під час інциденту з екс-міністром Юрієм Луценком ми не могли її отримати.

- Я в этом году летал через Франкфурт на ассамблею Интерпола, - відповідає 55-річний Анатолій Могильов. - Меня от одного самолета до другого сопровождали трое полицейских в форме и пять без формы. Я сказал: "А в чем проблема?" Просто теперь во Франкфурте к министру внутренних дел особое отношение, - натякає на п'яну сутичку свого попередника Юрія Луценка з тамтешніми правоохоронцями у травні 2009 року.

Депутати хихотять.

На час засідання близько 15 "регіоналів" оточили трибуну.

- У нас була інформація про можливий збій у роботі парламенту, - пояснює лідер фракції 56-річний Олександр Єфремов. - Тому вжили запобіжних заходів. Стоятимемо, якщо бачитимемо загрози від опозиції.

7

СТІЛЬКИ нардепів учора приєдналися до фракції Партії регіонів. Це Василь Кисельов та Інна Богословська, які повернулися у "Регіони". А також колишні "бютівці" Ігор Савченко, Андрій Веревський, Володимир Іваненко, Олександр Шепелев та Петро Кузьменко. А "нунсівець" Станіслав Довгий став членом фракції Блоку Литвина.

Зараз ви читаєте новину «"Не будемо збуджувати суспільство, збуджене місцевими виборами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі