пʼятниця, 12 жовтня 2007 17:35

"Нашоукраїнці" визначилися з коаліцією

"Нашоукраїнці" визначилися з коаліцією

Минулого понеділка президент Віктор Ющенко дав п"ять днів політичним силам, які пройшли до Верховної Ради, щоб визначилися з форматом коаліції і висунули кандидатуру прем"єр-міністра. Сьогодні цей час минає.

43-річний "регіонал" Тарас Чорновіл вважає, що звернення глави держави адресувалося БЮТу та "Нашій Україні". Однак, за його словами, про коаліцію можна буде говорити лише тоді, коли депутати складуть присягу та сформують парламентські фракції.

— А зараз ми маємо право лише говорити про це. Подавати якісь пропозиції — незаконно. Бо депутатів шостого скликання в природі ще не існує, — наголошує Чорновіл і додає: — Ми стомилися казати Ющенкові, що він робить незаконні речі. Тому до нього не збираємося. Ми свою пропозицію щодо "широкої коаліції" зробили. Тепер чекаємо реакції з боку інших політсил.

У Блоці Юлії Тимошенко пропозиції Ющенка сприйняли нормально. "Бютівець" Андрій Шкіль, 43 роки, говорить, що вони й так вже визначилися з форматом коаліції та кандидатурою прем"єр-міністра:

— У нас майже всі позиції були узгоджені ще до пропозицій президента. Але протягом останніх п"яти днів ми не сиділи склавши руки. Проводили планомірну роботу зі створення коаліції між БЮТом та "Нашою Україною — Народною самообороною".

Учора відбулася зустріч майже всіх кандидатів у нардепи, які пройшли за списком НУ-НС. Не було тільки тих, хто захворів або перебував за кордоном. Кандидатуру В"ячеслава Кириленка на посаду голови Верховної Ради підтримали одностайно. Також підписали зобов"язання про створення демократичної коаліції з Блоком Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" визначилися з коаліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі