вівторок, 20 листопада 2007 17:05

"Нашоукраїнці" вибиратимуть між Плющем і Кириленком

У четвер президент Віктор Ющенко зустрінеться з новообраними народними депутатами від блоку "Наша Україна — Народна самооборона".

Голова політради блоку В"ячеслав Кириленко каже, що глава держави говоритиме про майбутню коаліцію у Верховній Раді. Водночас "нашоукраїнці" припускають, що Віктор Ющенко запропонує нинішнього секретаря Ради нацбезпеки й оборони Івана Плюща на голову парламенту. Хоча раніше політрада висувала на цю посаду Кириленка.

Частина керівників партій, що входять до НУ-НС, і досі не підтримують Плюща. Зокрема, 58-річний голова Народного руху Борис Тарасюк такий варіант категорично відхиляє:

— У нас є тільки один кандидат — Кириленко. Про його заміну не може бути й мови. За нього голосували більшість членів фракції і навіть Плющ.

Лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко, 54 роки, готовий послухатися президента.

— Рішення буде результатом розмови, — пояснює він. — Якщо нам достатньо аргументують, то ми проголосуємо за Івана Степановича і не заперечуватимемо. Але і в Кириленка, і в Плюща є свої плюси й мінуси. Ніхто з них не безгрішний.

Компромісною фігурою видається Плющ-спікер "регіоналам". Однак категорично проти виступають "бютівці". Адже Іван Плющ відкрито заявляє, що найкраще для країни було б, якби БЮТ і Партія регіонів працювали разом.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" вибиратимуть між Плющем і Кириленком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі